hej bokkonsument!

Hittade denna enkät hos bokhororna

 

Senast lästa: Det är nog "Gone girl" av Gillian Flynn som är helt utläst. Sen har jag tre andra igång.

Senast köpta bok: "Lätta sexboken" av Inti Chavez Perez

Senast lånade bok: "Two boys kissing" av David Levithan

Senast fådda bok: "Kvicksand" som jag fick av Henning Mankell som signerade en kortis i vår monter på bokmässan.

Favoritbokhandel: Hänger sällan i andra butiker förutom Balsalen på Centralen. Är så van vid vårt system att jag stör mig på andra bokhandlar. 

Favoritbibliotek: Stockholms stadsbibliotek innehåller så mycket minnen och långa stunder genom min uppväxt. Blir alltid fnissig när jag är där. Annars älskar jag bibliokeket i Hallonbergen som är hbtq-certifierat. 

Antal lånekort: Ett gammalt grönt som mamma var tvungen att godkänna, var nog för att jag var under 10 år? Samt ett för SU. 

Använder som bokmärke: Gamla tågbiljetter.

Favoritfärg på bok: Fastnar alltid för böcker i pastellklädda pappersomslag. Men gillar allra mest röda böcker.

Favoritmat/snack vid läsning: Helst saker som inte faller isär pga spiller alltid. Drömscenario är varma scones med minst tre tillbehör.

Favoritdryck vid läsning: Fruktigt te med mycket honung. 

Favoritställe att läsa på: Badkaret eller sittandes i sängen. 

På den sidan hålls jag i den bok jag läser just nu: Sidan 64 i boken "Den fallande detektiven" av Christoffer Carlsson <3 en bok jag vill sluka och läsa långsamt på samma gång. 

Den här boken köper jag till en förälder: Bara böcker jag själv tycker är bra. Och jag undviker helst topplisteböcker pga tråkiga val. 

Den här boken köper jag till min bästa vän: "Kunskapens frukt" av Liv Strömquist. 

Den här boken köper jag till en partner: Böcker med vettigt språk, som är intressanta och som vi gärna kan samläsa och diskutera! Hon kommer få läsa "Den fallande detektiven" efter mig!

Favoritgenre: "Ungdomsböcker" alternativt spänningsromaner som influerats av verkligheten och som tar upp korrekt fakta genomgående. Typ Bitterfittan av Maria Sveland eller Katarina Wennstams böcker.

Favoritformat: Danskt band, mjuka böcker men med stabila pärmar. Som en korsning mellan inbundet och pocket. Har ofta invikta flikar med bilder/info om boken och författaren.

Författarfavorit: Jisses, dessa författare har väl stannat kvar längst och som jag ständigt återkommer till/dyrkar konstant och vill att alla ska läsa: Katarina Wennstam, Maria Sveland, Mian Lodalen, Christoffer Carlsson. 

Den tjockaste bok jag läst: Förmodligen "Gone Girl" av Gillian Flynn. Alltså, så jäkla lång bok. 

Den tunnaste bok jag läst: "Ett så starkt ljus" av Lyra Ekström Lindbäck

Favoritljud när du läser: Kan läsa närsomhelst och hursomhelst. Störs väldigt sällan av ljud runtomkring. Gillar snarare att gärna ha ett tvprogram på i bakgrunden. 

Favorittidning: BANG <3

Prenumererar på: BANG! (och Mama, Allt om Mat samt ToppHälsa. mvh en som älskar välkomsterbjudanden!)

Favoritbokblogg: http://365bockerdubordelasa.wordpress.com/ 

Mitt bästa bokminne: Jag älskar att dissekera olika böcker med författaren själv, vilket ofta sker på mingel efter några glas vin. Velar mellan när jag pratade om transpersoner och könsroller med Jessica Schiefauer som skrivit Pojkarna, eller när jag pratade om hur en bäst beskriver lesbiska sexscener med Jerker Eriksson som är ena författaren bakom Kråkflikan-trilogin. 

Senaste bokfyndet: 3 för 2 hos Norstedts och Rabén & Sjögren på bokmässan. Jisses, gick loss som att det inte fanns någon morgondag. 

Senaste impulsköpta bok: "Säg det inte till någon" av Ariel Hield.  

En bra bok att ge bort: "Liten handbok i konsten att bli lesbisk" av Mian Lodalen och Matilda Tudor.

Bokgenre som jag undviker: Krigshistorier som romantiserar maskulinitet. 

Så gör jag med böcker som jag inte vill ha längre: Jag ger till folk jag känner. Eller lämnar i bokhyllan på gymmet. Men ska börja ge till Andra varvet i Högdalen. 

Så här håller jag koll på vad jag läst: För noga listor. Och ska börja skriva om alla böcker här på bloggen, så att jag inte glömmer bort vad jag läser. 

Så här sorterar jag min bokhylla: Där böcker får plats. Många står i storleksordning samt baserat på material. Hälften av våra hyllor sitter fast bra på väggen och hälften sitter löst. Så baserat efter tyngd och storlek?

Nästa bok jag ska läsa: "Det elfte budet" av Annika Lantz <3 

0 kommentarer