Transparent

Vad händer när en pappa en dag berättar att hen egentligen är en kvinna? Att hen hela livet känt att hen är född i fel sorts kropp? Hur förändras en familj och hur hanterar en detta? 
 
Transparent heter denna fantastiska serie som än så länge enbart av en säsong - men det måste komma mer! För det är så bra. Familjen består av en mamma, en pappa och tre stökiga syskon som bor i LA. Föräldrarna är sedan länge skilda. Äldsta dottern har den "perfekta" familjen med man, fint hus, bra jobb och kids. Men är egentligen lesbisk. Mellansonen är som de flesta mellansöner när de får vara med = jobbar med något diffust, ligger runt och har inte så bra kontakt med sina familjemedlemmar utan hänger mest på. Yngsta dottern är arbetslös, knarkar och vill egentligen inte så mycket med sitt liv. Osv. Sjukt stereotypa roller - men alla är fantastiska och samspelet är genialt.
 
Och pappan då, som mitt hjärta bultar för denna person. Som genomgår en transformering med allt vad det kan innebära. Komma ut, hitta rätt parfym, våga bära olika sorters kläder, komma ut för sina barn, tar hormoner och försöker hålla koll på hälsan. 
 
Skriver jag mer nu så kommer jag spoila alldeles för mycket... Så, se serien. Och återkom så diskuterar vi!
 
hbtq-serie hbtq-vänligt transparent
0 kommentarer