att utbilda lärare

Saker som piggar upp när en ligger däckad i pesten - att få förfrågan om att föreläsa och utbilda ett gäng lärare! Hurra! Nog för att jag älskar att utbilda och föreläsa, men att få göra det för en ny målgrupp är alltid lika kul. För RFSU och RFSL Ungdom är ju främsta målen unga och unga vuxna. Men under åren har jag även hunnit med ett gäng barnmorskor, kuratorer, fritidsledare och fotbollstränare. 
- och det är när jag möter olika yrkesgrupper som jag gång på gång blir påmind om hur viktigt det är med sexualupplysning och rätten till kunskap. Att det inte är något som ska hållas en kvart om året för att sen vara avkryssat från listan. Sexualupplysning med allt vad det innebär, är en mänsklig rättighet. Och det är något som påverkar en konstant. 
 
Relationer, känslor och reaktioner är saker som skapas om och om igen, konstant. Men det handlar också om fakta om preventivmedel, vad sex kan vara, könens anatomi och hur en läser av en människas känslor och reaktioner. Medan saker som normkritik och genusvetenskap är ämnen som ska ingå genomgående. 
 
Just i detta fall handlar det om normkritik ur ett mångfaldsperspektiv. Bara smaka på den meningen. Jag tror nog att detta besked kan ha gjort mig snäppet piggare. 


 
#1 - Evelina

Det känns som att du eventuellt kan ha det absolut bästa jobbet i världen!

#2 - Evelina

Det känns som att du eventuellt kan ha det absolut bästa jobbet i världen!