never ever tampong igen

Alla som någonsin haft anledning till att stoppa i sig någon form av preventivmedel har förmodligen även varit med om detta fenomen: mellanblödningar. De där små dropparna blod som kan dyka upp när du minst anar det! Oavsett om använder preventivmedel eller ej. En vecka innan mens, fem dagar efter att mensen slutat, eller varför inte varje dag i tre månader?
 
Varför det sker? Ja, för att kroppen vill bli av med lite blod som kanske inte kom med förra mensen. Eller för att din kropp bara vill producera lite mellanblödningar. Det hela är ju inte solklart. Förutom att det inte är farligt. Det kan en fastställa. Fast visst kan det vara jäkligt tröttsamt ändå? Speciellt eftersom en inte direkt kan spika vilka dagar blödningarna kommer dyka upp, hur mycket det kommer vara eller hur länge det kommer hålla på. 
(hade det varit sperma som rann ut med ojämna mellanrum utan anledning så hade tusen olika anledningar slagits fast och åtgärdats...) 
 
 
 Och det där med att det kan dyka upp när som helst, det är ju inte så att en alltid är laddad med trosskydd? Eller går runt med menskoppen i sig "utifall att". Åh, denna vardagsmystik. 
 
Det enda jag kan tänka på mitt i allt trassel med mellanblödningar, är att jag önskar att kommande undervisning om menscykeln och lämpliga skydd även kommer innefatta fakta om menskoppen. Helvete vad denna lilla uppfinning har gjort underverk med kroppen. För att få en vettig och peppig sammanfattning om hur bra denna pryl är: