No one’s laughing at God when they’re saying their goodbyes

Jag är inne i ett skede då jag avslutar sak efter sak. Olika grejer som pågått under hela hösten och som sakta tar slut, utvärderas och hamnar på meritlistan. Om några veckor kommer jag för första gången på länge inte ha tusen bollar i luften, vilket känns ovant och märkligt. 
 
Saker som sakta men säkert bockas av:
 
- min c-uppsats. Herre. min. gud. vad det ska bli skönt att inte svara: "Jomensåattjo jag håller på och avslutar min c-uppsats." Som jag sagt sen juni. Utan om ca två veckor kommer jag kunna säga. "Jag har precis avslutat min c-uppsats. Varsågod att bjuda mig på ett glas bubbel, köpa mig en cykel eller en biljett till Paris!" Min opponering var för lite mer än en vecka sen, och jag har gett mig själv (och min examinator) max två veckor till. Sen kommer den vara inlämnad och klar. Hurra!
 
- Futebol da Forca. Jag har haft den stora äran att för RFSU utbilda deras gäng. Förra helgen träffade jag tredje gänget ledare, och var främst med som stöd och faktabank. Fick köra ett fittfakta-pass, men skulle främst observera. Jisses vilket bra upplägg FDF är. Om någon vecka har vi sista avslutande mötet.
 
- Fritidsprojektet. Även detta är för RFSU och jag har under hösten varit med och observerat när informatörer minglat runt på fritidsgårdar. Även detta projekt är fantastiskt och grundtanken är "När ska vi snacka sex och relationer på fritidsgårdar?", och så har RFSU tagit fram flera metoder som lämpar sig fantastiskt på just arenan fritidsgårdar. Om någon vecka är det sista utvärderingen för det också. 
 
 
Och vad som händer framöver är en helt annan historia. Lite lugnare tempo och andra peppiga saker väntar. Men ibland är det skönt att få avsluta saker helt och sen kicka igång nytt. Jag ska bara komma över dippen som alltid kommer i takt med det mörkret och urtråkigt blaskväder. Min plan är motverka detta med överdosering av myskvällar, hembakat, bokcirkel och bra aktiviteter. Så ska vi nog klara av den här hösten också.