ung och söt

Jag har börjat att googla mitt egna namn. Det är knappast en vana jag har, främst för att jag inte direkt dykt upp någonstans vid tidigare googlingar. Och för att jag inte direkt rört mig i sammanhang som är värda att nämna. Eller jo, att jag utbildar yrkesgrupper, minglar med skolklasser och arbetar med säkrare sex och hivprevention är iofs alltid av värde. Men knappast något som klingar skandal eller chock osv. 
 
Tills min medverkan hos SVT Nyheter och SVT Opinion. Jag googlar och googlar. Och jag finner - mig själv. På den ena högerextrema sidan efter den andra. Detta är visserligen en helt annan historia som vi kan ta vid ett annat tillfälle. 
 
Men ni vet när en för pilen över en bild så kan det dyka upp en förklaring till bilden. Jag brukar tänka att det är ur pedagogiskt syfte, kanske för personer med nedsatt syn osv. Att dessa behöver en snabb förklaring till vad bilden föreställer. 
 
Och jag hittade mig själv på en sida, för pilen över bilden och texten "ung och söt" dyker upp. 
 
Ung och söt. 
 
UNG OCH SÖT?!!!
 
Hela texten handlar om hur vidriga kvinnor är. Att kvinnosläktet är fruktansvärda varelser som hatar män. Att jag som kvinnlig skribent sprider dålig information. Att jag borde ägna mig åt viktigare saker. Att jag har fel. Osv. texten går ut på att racka ner på samtliga kvinnor i världen - och jag får titeln "ung och söt". Hur hänger detta samman? Är jag fortfarande söt fastän jag är en fruktansvärd varelse? Ska jag hatas lite mindre för att jag är ung? Eller vad har mitt utseende med min text att göra ens? 
- så många frågor och så få svar. 
 
Texten jag skrev handlar om att jag föredrar att skriva "kukbärare" istället för "män", då jag inte tycker att dessa begrepp är synonymer. Och därför blev jag uthängd. Med namn, bild och yrket "sexualupplysare". 
- kommentarerna som följde var sådär. Men det tar vi en annan gång. 
0 kommentarer