sexualupplysare och bokälskare

världens mest gayvänliga platser

Publicerad 2014-10-23 09:01:00 i hbtqi,

Lonely Planet har rest land och rike för att hitta de bästa och mest gayvänliga platserna. Varför görs denna typ av studier? För att homos ska kunna träffas världen över? Kanske. Eller för att homos bara gillar att mingla med homos? Nja. Kanske allra mest för att hitta platser där utgångspunkten är att en ska kunna vara säker. För att finna platser där en ska kunna hålla sin kärlek i handen utan att behöva kolla sig över axeln konstant eller behöva vara nervös efter minsta rörelse. Eller för att lista platser där är kärlek får vara kärlek. 
 
Dessa platser blev det. 
 
1. Köpenhamn <3 
2. Nya Zeeland
3. Toronto
4. Palm Springs, Kalifornien
5. Sitges
6. Berlin
7. Skiathos & Mykonos
8. New York
9. Reykjavik
10. Montevideo
 


 
Sverige och Stockholm brukar hamna högt på liknande listor, men fick ingen pallplats på denna lista. Synd. Kan ju kanske ha att göra med att vi är uttalade homofober i riksdagen? Att rasister och homofober aktivt har tagit plats inom politiken och får vara med att styra landet. Kan ju ha något att göra med saken. 
 
Listan är snodd av QX.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela