inför helgens utbildning

Mitt i allt fix med uppsatsen håller jag samtidigt på att förbereda mig inför helgen. För då ska jag ta lördagens första tåg till Gävle där två dagar kommer ägnas åt RFSU och utbildning i "Sex lättare svenska"! Och det ska bli så himla kul!
 
Jag har velat gå utbildning i flera år och nu är det äntligen min tur. Jag minns inte när jag hörde om den första gången, men jag har varit avundsjuk på alla som redan gått den. Några av mina första skolpass för RFSL ungdom var i SFI-klasser, och det är nog de pass jag oftast återkommer till. 
 
Med denna utbildning kommer jag besöka språkintroduktionsklasser för att prata om kroppar, kön, sex, känslor, relationer, ja/nej-känslor, ömsesidighet och allt möjligt som kan dyka upp. Saker som är en mänsklig rättighet att känna till. 
- för det jag brinner allra mest för är ju följdfrågorna! När jag ser att det jag precis föreläst om, går in hos personen och hen svarar med en motfråga. Då har jag ju lyckats nå fram och sått ett frö. Eller fyllt på någons kunskapsbank.
Och nu ska allt ske på lättare svenska, vilket blir en riktig utmaning för mig. Jag som lätt kan babbla för fort, använda krångliga ord eller prata på som att det inte fanns någon morgondag... Nu måste jag dra ner på tempot, skippa alla pompösa formuleringar och tänka om. Och det kommer bli så lärorikt och häftigt.