sexualupplysare och bokälskare

röstar du för din egen skull - eller för samhällets skull?

Publicerad 2014-09-05 16:06:00 i feminism, genus osv., åsikter,

Valet är snart här, och jag pendlar mellan att må illa av skräck och att skrika av pepp. Finns inget mellanläge när det kommer till politik. Jag har haft en och samma vision sedan förra valet (som slutade i katastrof!) och jag kommer jubla mig hes när min profetia slår in. För det gör den. 
 
Men en sak som slår mig med häpnad varje gång är när människor pratar om politik - och enbart utgår från sig själv. Detta är inget som sker bara på ena eller andra sidan bland blocken, utan finns inom alla partier. Och jag kan inte för mitt liv förstå det?
 
Hur kan en person som bor i ett samhälle - bara utgå från sig själv? 
 
Jag är en individ. Jag har en partner och en familj. Eller jag har flera familjer. En gigantisk biologisk som spretar ut både här och där. Där vänner och fina människor blandats in och den växer för varje dag som går. Utöver det har jag ett sexualpoltiskt engagemang, där jag aktivt brinner för mänskliga rättigheter. 
- utöver detta har jag en inställning att människor har lika värde. Oavsett vart en är född, om en ber till en gud eller knullar olikkönat. Kön, ålder, religion, storlek på plånboken, sexuell inställning eller val i livet - alla har ett värde. Dessa tankar är knappast nyskapande eller något jag själv kommit på, utan vi är nog en hel del som sitter med samma tankar. 
 
Så hur kan det då finnas personer som utgår från sig själva? Exakt där en står och drar gränsen där. Vid sitt eget liv. Sina egna val och kanske kapar det där blodsbanden går. Kollar på sitt eget boende och röstar därefter. Eller tänker på sitt jobb och väljer parti efter det? 
- när samhället består av så otroligt mycket mer än individer som bara råkar mingla runt tillsammans. Vi är ju delar av samhället tillsammans. Vi är ju samhället. Med allt vad det innebär. 
 
 
Att ha hjärtefrågor är något helt annat, men ibland tänker jag att en del människor har sig själv och sitt eget liv som en hjärtefråga? Vilket känns ganska märkligt? När det finns så mycket mer än bara enskilda individer och deras enskilda intressen. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela