September 23: Top Ten Books On My Fall To-Be-Read list

Jag har hittat en ny lista som en fyller i varje tisdag, fast med nytt tema varje gång. Om böcker. En liten dröm med andra ord. Listor om böcker, kan knappast bli bättre. De olika listorna går att finna här
 
Veckans tema är följande: "September 23: Top Ten Books On My Fall To-Be-Read list". Och jag vet inte om jag har specifika listor för säsong. Men dessa tio tänkte jag hinna med under hösten. 
 
  1. How to be a girl av Caitlin Moran
  2. Maken av Gun-Britt Sundström
  3. Two Boys Kissing av David Levithan
  4. Låt vargarna komma av Carol Rifka Brunt
  5. Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell
  6. Det otäcka Könet. En bok om manlighet av Marcus Priftis
  7. Den fallande detektiven av Christoffer Carlsson  <3
  8. Systrar och bröder av Maria Sveland
  9. Under det rosa täcket av Nina Björk
  10. When god was a rabbit av Sarah Winman
Denna lista känns lagom. Fler kvinnor än män (min tolkning), tre engelska böcker och några böcker jag verkligen sparat för att njuta av. CC´s bok har jag med flit sparat för att kunna läsa i ett svep. Sveland vill jag egentligen vänta ännu längre med, men den kommer jag bocka av under hösten. Dessutom några feministiska klassiker som jag läst delar av men som jag av olika anledningar inte läst klart? Flera böcker som kan ses som politiska och två böcker som hanterar ämnet hiv/aids på olika sätt. Priftis bok ser jag verkligen fram emot och jag håller tummarna att den är lika vettig som henoms förra bok "Främling vad döljer du för mig". 
 
 
Hur gör ni? Brukar ni skriva listor med böcker ni ska läsa? Plocka en random från bokhögen eller har ni olika system? Jag har nog flera olika system som alltid krockar med varandra och sen blir det tre-fyra böcker som jag läser samtidigt som vanligt.