att fira

I lördags tog vi på oss finkläder och vårjacka! Och jag hade på mig min finaste brosch föreställande en slidkrans. E hade bokat bord på Grill Ruby för att vi skulle fira. Kuriosa ur Wikbros arkiv, vägg i vägg ligger Bistro Ruby. Där bjöd mamma pappa på födelsedagsmiddag, och det som dom åt då, finns fortfarande kvar på menyn. Hade jag gillat matjesill osv hade vi nog ätit där. Kanske en annan gång. 
Eftersom vi skulle fira att jag fått nytt jobb beställde jag in champagne. Andra gången i mitt liv som jag beställer in något annat än blå fisken-shots eller öl... Men hur ofta får en dröm-jobb? Då krävs det champagne! 
Sen så gick det ungefär 50 min från att vi hade beställt till att servitrisen upptäckte att vi fortfarande inte fått vår mat... E hade hunnit tagit en magkatarr-tablett och jag hade sippat upp mitt bubbel. Som kompensation fick vi välja vad vi ville att dricka. Jag tog ett glas champagne och min donna tog en cola. Så olika det kan vara! Som ytterligare plåster på såren fick vi gratis förrätt, efterrätt och kaffe. Tusen tack för det! 
Lyxen att få sitta mitt emot denna donna i flera timmar och bara prata, skratta och titta på hennes leende. Helvete vad jag älskar att hänga med henne <3 Bland det bästa med mitt nya jobb är att jag kommer ha typ kontorstider = lediga kvällar och helger! Förstår ni hur mycket jag ska hänga med henne?! Konstant. <3 
Det är något med öppna kök, det känns bra på något sätt att se när maten tillagas? Jag som hängt på restauranger, caféer och nattklubbar som garderobiär/personal har ju hört en och annan kökshistoria... Så jag gillar när en kan se allt som som rör maten och tillagningen. 
Kvällen avslutades med en ljuvlig pekannötpaj med en sötsyrlig vaniljkräm och Créme brulée åt E. Och det var en sådan ljuvlig kväll! Att få hänga med sin kärlek i flera timmar, ostört. Äta fantastisk mat och dessutom få halva notan betald - sån otrolig lyx! Vi är bra på att styra upp grejer hemma, men det är ju knappast vardag att gå på restaurang. Sammanfattat: ljuvligt och lyxigt sätt att fira med sin kärlek <3