skriv på för att bevara aborträtten.

Kristdemokraterna har fått en ny partiledare, Ebba Busch Thor, och som ung kvinna kommer hen givetvis att granskas mycket hårdare än sina kollegor av annat kön. Hen kommer att beskrivas och betygsättas efter utseende, utstrålning och färgen på läppstiftet. Hen kommer att värderas som mindre värd än andra kollegor pga faktorer som kön och ålder. Allt det är givetvis befängt. 
- fast det förtar inte den ilska och förakt jagkänner för Busch Thor just nu. Eller snarare för den politik som hen representerar och presenterar. 
 
Busch Thors senaste utspel handlar om rätten för vårdpersonal att neka att utföra abort. En så kallad "samvetsfrihet" ska införas och utövas. Vad handlar det om då? Ja ungefär detta: en person som av någon anledning är emot aborter på grund av olika orsaker - får rätten att neka en människa vård. En kanske tillhör en viss religion, eller tycker att varje befruktning är ett liv, eller så tycker en att en person som bär på ett foster inte har rätt att bestämma över sin egen kropp. 
 
Sverige har haft aborträtt i 40 år. Och nu vill några ändra på detta. Mer konkret, vad innebär detta? Jo, att den som bär på ett foster inte får rätten att bestämma över sin egen kropp. Det är varje enkild kvinnas rätt att avgöra om, när eller hur en ska reproducera. Visserligen identifierar sig inte alla som bär på ett barn som kvinna, vilket är viktigt att tillägga. Men denna lag skulle alltså godkänna vårdvägran och skapa situationer där en person som vill göra en abort kan bli nekad vård. 
 
Om en inte är för abort, så är en dels en del av det förflutna, men en ska inte heller arbeta inom vården. En person som för den sortens resonemang har inte rätt att arbeta med människor på det viset. Vad blir nästa steg? En person som är mot nikotin och vägrar utföra vård på en cancerpatient? 
 
Vården finns till för att rädda liv, hjälpa människor och stötta, även när det kommer till att utöva aborter. Rätten till abort är en av de viktigaste frågorna vi har i samhället. Det är varje enskild individs rätt att avgöra om en vill reproducera eller inte. Och ingen ska få neka en rätten att göra en abort. 
 
Det finns nu en namninsamling mot Busch Thors uttalande. Här hittar ni en länk till den. När jag skrev på var det 2009 som hade skrivit på. Jag undrar hur många vi kan bli? Skriv på du också, och stå upp för aborträtten! 
 
På följande bilder hänger Busch Thor med Gudrun Schyman. Dom diskuterade en hel del i Almedalen, främst om familjepolitik. Och det är ju knappast någon hemlighet att jag stöttar de rosas familjepolitik till 100%.