Vaginans dag!

Vecka 15 om fittan är äntligen här, lite försenad dock. Förra veckan glömde jag helt och och hållet bort det, var så insnöad på mitt nya jobb! Så det blir dubbla texter denna vecka. 
 
Denna dag tänkte jag uppmärksamma att det är vaginans dag. Det finns lite olika förslag på datum för när denna dag ska infalla, men jag har firat vaginan den 26 april sedan några år tillbaka. Min bästis fyller år i dag, så det känns fint att fira både fittan och henom på samma dag! 
 
Så hur kan en fira fittan? Sedan några år tillbaka har det funnits fittfestivaler i Stockholm, och kanske i andra delar av landet också? En har kunnat skapa fittor i olika material, gått på anatomikurs, diskuterat klitoris, haft workshops om fittan och kända kvinnor har läst ur Vaginamonologerna. 
- dagen har lite olika syften, dels att prata mer om fittan, prata om kvinnors sexualitet, men också lyfta frågor om sexualiserade våldet som riktas mot tjejer och kvinnor världen över. 
(En liten påminnelse, det finns kvinnor med fittor, och det finns kvinnor som inte har fittor, och det finns män som har fittor och det finns män som inte har fittor, och det finns människor som har olika slags kön.) 
 
I år är det ingen fittfestival vad jag känner till, men det går ju att fira fittan ändå. Här kommer några förslag på vad en kan göra för att fira fittan, en del saker kan en göra oavsett om en har en fitta eller inte. Och en del tips är om en har en fitta. 
 
1) Rita fittor. Sätt dig med penna och papper och rita fitta efter fitta. Öva på att rita olika delar och förstå hur en fitta kan se ut. 
 
2) Lär dig namnen på de olika delarna. Använd bilderna du själv har ritat och skriv dit olika delar. Och varför kan det vara bra att kunna olika delar? Ja, för att det är ganska bra att veta om en exempelvis behöver gå till en läkare ifall en får ont eller liknande. Då kan det vara bra att kunna beskriva mer än "Någonstans under naveln". Och om en har sex med någon kan det vara vettigt att kunna namnge olika delar som en vill få stimulerade eller som personen ska hålla sig borta från. 
 
3) Spegla dig! Om du har en fitta, sätt en spegel framför och gå loss. Se hur du själv ser ut och utforska. 
 
4) Baka fittkakor. Alltså, jag älskar att googla på bakverk som är inspirerade av fittor. Googla på olika bakverk, baka och ät. Anledningen? Det är gott med kakor och bakverk. 
 
5) Onanera! Avsätt en timme eller två av dagen och onanera. Utforska, läs erotiska noveller, fantisera, kolla porr, använd olika sexleksaker, utforska saker du har hemma att stimulera dig med. Ba gör det. 
 
 
Källor: Här och här och här och här