SL <3 SD

Jag har haft en fruktansvärd natt. Ni vet när en vet om att en kommer vara vaken mer än en sover. En sådan natt hade jag i natt. Jag drömde mardröm på mardröm och var helt slut av ångest när jag väl vaknade. Varför?
- för det som händer i samhället just nu. 
 
  • För att SL sprider rasistisk propaganda och låter SD ha felaktig och missvisande reklam på offentlig plats. För er som inte har läst något om detta eller inte bor i Stockholm - tunnelbanestationen Östermalmstorg är fullständigt täckt med rasistisk skit. 
  • För att en 16 år gammal person blev nedhuggen och dog av skadorna efter att ha deltagit i en Prideparad i Jerusalem. 16 år gammal och dog. För att den sympatiserade med människors lika värde och mänskliga rättigheter. 
  • För att nazister var med under lördagens prideparad i Stockholm och försökte styra upp en "egen demonstration mot hbtq och för kärnfamiljen". De var synliga på flera platser runt om paraden men blev ivägkörda av polis samt sprang när polis närmade sig. 
 
Dessa tre saker resulterade i att jag inte kunde sova i natt. Jag drömde att jag blev knivhuggen, hotad, att kollegor blir knivskurna och att nazister gick med oss i paraden. Att de var nära, tittade på oss och ville oss illa. Om och om igen drömde jag detta.
 
 
Jag har kollegor som var aktivt rädda, osäkra och beredda på attacker under lördagens parad. Människor som var redo att bli utsatta för hat, hot, våld eller trakasserier. Det är människor som mer eller mindre dagligen mår dåligt, är rädda, osäkra eller tänker att de kan bli utsatta för något. Men som denna dag var extra rädda. En dag som är skapad för att uppmärksamma människors lika värde, kärlek, pepp och bra stämning. Istället var folk rädda. 
- jag är också rädd. Kanske inte aktivt varje dag. Men jag börjar bli det. Jag vet att runt om i samhället finns människor som vill att jag skadas, hotas, misshandlas, våldtas och mördas för att jag är kär i en tjej. 
 
 
Det handlar inte om att störa sig på en felstavad reklam - det handlar om hur mycket plats hat, hot och nazistisk propaganda får ta i vårt samhälle och att dessa gränser ständigt flyttas fram. Dessa tre saker är liksom inte tagna ur luften, utan hänger samman. Och vi måste se till att det sker förändringar och det vänder. Rasismen och nazismen måste stoppas. 
DEMON ÄR FLYTTAD TILL NORRMALMSTORG!!
#1 - Krister

- Jag vet att runt om i samhället finns människor som vill att jag skadas, hotas, misshandlas, våldtas och mördas för att jag är kär i en tjej.

Men som ser ut som en kille.

Så ta det lugnt.

#2 - Fridah

Krister: Vad vill du ens med en sådan kommentar? Var snäll eller var tyst.