andra träffen

I söndags hade vi andra träffen med Bokcirkeln Hedvig. Inledningsvis, ja - det är jag som har döpt bokcirkeln utan att fråga någon annan. Döpt efter Birgitta Anderssons ljuvliga karaktär Hedvig Hök i Från A till Ö samt Harrys uggla. 
 
Vi hamnade på Mellqvist kaffebar som var knökfullt och ganska hetsigt. Men vi lyckades hitta några bord i ett hörn där det gick att prata relativt ostört. Denna gång blev vi fem personer och det är så kul att föra samman människor en känner på olika vis. Några har setts under åren och andra träffades för första gången. Men jag känner på mig att vi kommer hålla Hedvig levande i många år.
 
Och jag vet inte varför jag var nervös? Det är ju hur mysigt som helst att prata om en bok i flera timmar och gå igenom allt från karaktärerna, dialogerna, språket till om en ens fattade meningen med boken? Det gjorde nämligen inte jag... Jag förstod inte meningen med boken och jag förstod inte ens varför dom var kära från början? Får skriva en bättre och mer utförlig recension någon dag. Är det någon annan som läst boken och har en annan åsikt? Dela med dig! Det allra bästa med att läsa en bok ihop med andra människor är att det är otroligt fascinerande att läsa hur andra människor har tänkt och reagerat. Och att få ta del av saker som andra lagt märke till, diskutera meningars betydelse och lära sig av andra. Mysigt och intressant.
 

Vi kom fram till att en inte får ge halva poäng, så mitt betyg höjdes till en tvåa. Total fick Flickvännen 2 poäng av Hedvig. Tack för denna omgång, ser fram emot nästa bok och träff!