duktighet och lermasker

Har inlett denna torsdag med att tvätta fem maskiner, dammsuga hela lägenheten, strukturera plugg, fixa lite med företaget (betala avgift till skatteverket), skriva blogginlägg och fixa med lite andra grejer till företaget och podden. Alla dessa saker är ju saker som gör att jag känner mig duktig. Jag undrar egentligen hur mycket saker vi gör för att vi mår bra utav det och för att vi vill, och hur mycket vi gör för att känna oss duktiga? Vissa saker måste en ju göra, som att laga mat och tvätta - men om jag ställer klockan för att tvätta, då känner jag ju mig duktigare än om jag tvättar en tisdag kväll. Och lagar jag matlådor för flera dagar, känner jag ju mig duktigare än om jag lagar en rätt om dagen. 
 
Det är som att jag skapar situationer för att jag ska få känna mig duktig och bra, som jag ordnar åt mig själv? Är det någon mer än jag som känner igen mig i beteendet? En del väljer att lägga upp alla dessa saker via sociala medier för att på så vis locka till sig ännu mer beröm och duktighetskänslor. Kanske snarare om träning och mat än gällande tvätt och företagsjox. Fast vad det gäller just mat och träning vill jag aldrig hamna i duktighetsfällor. Det skulle innebära alldeles för mycket ångest alla dagar jag inte åt "duktigt" eller de gånger jag hellre hånglar med min tjej än springer på ett löpband. 
 
Känner att detta är ett poddämne som borde ske inom en snar framtid. Resten av dagen ska jag plugga med Ernst och Anna. Samt planera helgens aktiviteter lite mer. På bilden har vi någon lermask? Som sägs utöva mirakel. Vet inte om det direkt skedde något mirakel? Men ont gjorde det att dra bort allt. Jisses.