sexualupplysare och bokälskare

jag duger inte åt lycka

Publicerad 2015-02-05 09:19:00 i böcker, girls <3, hbtqi,

Jag vet inte vad det är med den här boken som gör att jag älskar den så otroligt mycket? Om det är språket? Karaktärerna? Drivet, pulsen och stämningen? Eller att det är en bok som bara innehåller en man? Mannen tolkar jag som något minne, en person som funnits med tidigare i livet och som författaren ibland återvänder till. Men det verkar inte vara en person som finns kvar i huvudkaraktärens liv. Och jag vet egentligen inte vad det är som gör att jag fortsätter läsa eller varför jag efteråt känner hur mycket jag tycker om boken? För jag tycker verkligen om boken. 
 
 
Och vem är då huvudkaraktären? Någon slags kvinna. En kvinna som är på jakt efter kärlek, eller känslor, en relation eller något som kan tillfredställa henom för stunden eller för ett tag. Olika kärlekar kallas för väninnor och det förekommer i olika skeden. En del är med bara för en kväll på ett dansgolv och andra är med under en längre tid. Några karaktärer har fått namn eller en bokstav. Men ord som lesbisk, homosexuell, hbtq, flata eller flickvän nämns inte. Det enda läsare får veta är att huvudkaraktären är en kvinna och att personerna hen träffar är kvinnor. Spontant känns det inte som att det stör mig eller att det blir fel att dessa ord inte nämns. För det blir kärlek, sex och relationer - utan att det läggs några titlar på vilken slags kärlek eller sex det handlar om. Förstår ni hur jag menar? Ibland kan det kännas så jobbigt och fel när en måste måla upp en hbtq-person bara för att. Men i denna bok är det människor som blir kära, hånglar, har sex, får hjärtat krossat osv.
 
Jag gillar språket, karaktärerna och att det egentligen inte är  något som händer. Ändå så händer allt. Det är känslor, sex, kroppar, kärlek, ensamhet, åtrå och massa som bara pulserar. Och jag älskar att allt utgår från huvudkaraktärens huvud och tankar. Att allt styrs därifrån och är i centrum. Det finns inte heller några dialoger, utan huvudkaraktären är helt i fokus. Och ja, givetvis gillar jag att det inte finns någon man med förutom en enstaka skuggfigur. För jag kan inte minnas att jag någonsin läst en liknande bok med samma upplägg? 
 
Boken går snabbt att läsa, det är något med pulsen. En dras med och vill inte sluta läsa. Det finns så mycket med denna bok som jag inte förstår, jag vet bara att jag älskar den. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela