venusberg

Avsnitt nummer sex om fittan är här! Och jag tänkte att jag skulle börja gå igenom olika delar som finns i fittan. Och först ut: Venusberget. 
 
Vad är venusberget och var sitter det? 
 
Venusberget är det område som är överst på fittan. Ett mjukt området som ofta är hårbeklätt, om en inte tagit bort håret såklart. Hårbeklätt innebär alltså att det finns hår här. Venusberget är ungefär som en mjuk fettkudde och skyddar resten av fittan. Många brukar knappt lägga märke till detta område, men givetvis kan många tycka om att klappa, smeka eller trycka på detta område - antingen på sig själv eller någon annan. Eftersom venusberget är just fettrikt kan en tänka att det inte finns så mycket att göra med området. Men det finns även en nervändar här, vilket gör att många kan uppskatta stimulans här.
 
Under venusberget sitter även blygdbenet, som skyddas av venusberget. Men det tar vi en annan vecka. Till detta ämne hör dock att det verkar finnas en efterfrågan om att fettsuga just venusberget? Vilket är helt vansinnigt! Fettet finns på denna plats för att skydda blygdbenet och resten av fittan - och det är riktigt kassa normer som fått igång tankar om att en skulle vilja ta bort fettet härifrån. Fettet behövs och har en skyddande orsak, vilket gör att om en skulle vilja fettsuga området - försvinner venusbergets funktion, att just skydda. Min spontana tanke är att vi måste prata mer om hur kroppar ser ut, fungerar, att de ser olika ut och arbeta mer aktivt kring hur olika delar är skapta. Att det ens finns tankar om att en skulle vilja fettsuga venusberget måste ju komma ur tankar om att fittan ser tjock ut? Fel ut eller vanskapt? För att det finns just fett där? Om en snarare skulle upplysa om varför och hur fittan ser ut, så kanske några förändringar skulle kunna ske? Normerna kring detta måste i alla fall förändras.
 
 
Om en tittar på en fittperson framifrån och avklädd, är det venusberget en ser först. Och googlar en på samma ord, så får en fram denna tavla.