Glee 6.03 Jagged Little Tapestry

 Jag vet inte om det var för att jag hade övningskört halva dagen och var slutpumpad efter det, men jag grät 37 av 43 minuter som det tredje avsnittet är på. Det kan ju inte bara vara jag som gråter till varje avsnitt av Glee? 
 
Och jag tänkte resonera lite kring detta avsnitt - SPOILER ALERT. För er som inte ser serien, ni kan haka på i tankebanorna ändå. 
 
Att Becky som har downs syndrom träffar en kille som inte har downs, upprör alla. Beckys vänner blir upprörda och tror att den här killen enbart är med Becky för att utnyttja henom. Dom ordnar ett möte och undersöker om dom har haft sex ännu? För dom tar för givet att en snubbe som inte har downs enbart är med en tjej som har downs för att vilja utnyttja henom sexuellt. - slutar med att snubben inte vill försvara varför dom dejtar och att det är dom själva som borde tänka över hur de resonerar på vilka människor som förväntas ha sex. (okej, det var inte så dom uttryckte sig, fast det var så jag läste av det!) 
- och jag har aldrig sett denna sorts problematik på film? Jag kan inte komma på enda serie eller film eller bok där en person med downs syndrom har ett kärleksliv? Eller finns i samma sammanhang som sexuella känslor? 
 
Santana och Brittany ska gifta sig!! Eftersom jag följer ungefär fem glee-konton på insta så visste jag att detta skulle ske. Men som jag grät. Det är så förbannat vackert och fint. Vad jag förstått så är det lagligt för homosexuella att gifta sig i Ohio, där staden Lima ligger. De har visserligen inte samma rättigheter som heteropar, men det är iaf lagligt att gifta sig. Oavsett så planerar Santana och Brittany att flytta till NY och bo ihop <3333 (ja, givetvis har jag redan börjat fantisera om att springa in i paret när jag och E är där!)
 
Och kanske finaste och bästa av allt: Coach Beiste kommer ut som transperson! Beiste har varit borta mycket, missat träningar och tar mycket tabletter. Först ljuger hen om att hen har cancer. Men erkänner sedan att hen fått diagnosen GID (gender identity disorder) och håller just nu på med förberedelser för en bröstoperation. Beiste förklarar sina känslor kring sin könsidentitet på ett väldigt enkelt och vettigt sätt. Så även om en inte har en enda aning om detta, så får tittaren en vettig inblick. 
- och det finaste av allt. Sue välkomnade Beiste tillbaka efter operationen osv. <3!!
 
 
Jag förstår inte hur en serie gjord för unga/unga vuxna kan innehålla så otroligt mycket bra saker? Det är så jävla mycket sexualpolitiska tankar och influenser inbakat mellan all sång och dans. Det enda sorgliga med Glee är att detta är sista säsongen. Fast det är ju tio ljuvliga avsnitt kvar <333