sexualupplysare och bokälskare

nyårslöften gällande jobb

Publicerad 2015-01-15 10:29:00 i min vardag,

Nu har det gått två veckor av nya året och jag har läst metervis med texter som handlar om att en absolut inte ska ha nyårslöften, men gärna kicka igång på andra sätt. Fast vad det gäller ett område i mitt liv så vill jag verkligen ha löften, mitt jobb. Eftersom jag försöker att strukturera upp någon slags frilansbas, vore det himla bra om jag hade mer koll än jag har nu. Nu består mitt frilans av detta system: jag får ett uppdrag, tackar ja, utför jobbet, glömmer att fakturera, bloggar om det, fotar allt med min mobil. Låter min mor sköta bokföring osv. 
 
Fast jag tänker att 2015 ska bli året då jag får lite mer ordning på allt. Och tänker mig följande löften:
 
- lära mig min kamera. Jag har en jättefin och svindyr kamera, men som jag inte vet något om. Lära mig kameran och börja använda den regelbundet. 
 
- göra om designen på bloggen. Alla kategorier som jag vill ha finns med, fast dom är ju inte ifyllda som dom ska... Så göra om och göra bloggen läsbar i mobiler. Göra allt snyggare och enklare. 
 
- sammanfatta mina prestationer. Jag vill strukturera upp alla utbildningar jag gått och vilka kurser jag hunnit med, båda högskolekurser och andra kurser. Samt göra en meritlista på de utbildningar jag hållt och vilka jag kan hålla. 
 
- pitcha föreläsningsuppdrag. Jag har hunnit med lite olika uppdrag genom åren och är så peppad på att komma ut till fler skolor. Ska göra lite olika uppdrag och maila iväg. Drömmen är just nu att utbilda lärarna på THG i normkritik. Herreminge vilken rolig uppgift det vore. 
 
- skaffa linkedin. Är det ens vettigt? Något som fortfarande används? 
 
- rätta alla bloggsidor. De bloggsidor jag är med på är så gamla att det känns pinsamt. Tror jag registrerade mig på ett tjog samma dag som jag fick jobbet på Veckorevyn. Och sen har jag inte ändrat något sedan dess... Känns som att det är något jag borde göra.
 
- få ordning på bokföring, skatteverket osv. Det vore så himla härligt om jag faktiskt förstod vad min mamma sa när vi pratar om min ekonomi. 
 
- skaffa spons. Jag vill så gärna ordna spons till podden! Att vi kan lotta ut saker till lyssnare, att vi kan spela in i en studio och att den lyfts upp lite. Vore fantastiskt om vi kunde samarbeta med företag som vi tycker är vettiga. 
 
 
Så, det var väl allt? När detta är ordnat så kommer jag vara en riktig karriärista osv. Fram till dess kommer jag fortsätta med mina photo booth-bilder. Hur fin är inte denna tröja? Hittade den på en marknad i Thailand. 
 

Kommentarer

Postat av: Fridah

Publicerad 2015-01-17 17:18:32

Alltså LinkedIn är såå överskattat, folk verkar använda det till ungefär noll saker och mest ha det för att finnas med där, men det tycker jag du ska ha som prio -10! Podd-löftet borde vi däremot ta tag i soooooon! <3<3<3

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela