som om jag vore fantastisk

Jag läste ut tredje delen i Sofia Nordins magiska serie som heter Som om jag vore fantastisk. Del ett heter En sekund i taget och del två heter Spring så fort du kan. Delarna går att läsa fristående, men jag skulle verkligen rekommendera att läsa i rätt ordning. 

Böckerna handlar om att det kommer en feber till Sverige, kanske hela världen, som dödar. Personerna en får följa är 14-16 år och ska alltså överleva på egen hand. 

I första boken får vi följa Hedda som tar sig fram till en bondgård. Efter ett tag tillkommer fler unga och i bok två är det Antes perspektiv. De träffar Nora, Malte och Ella. Och bok tre handlar om Ella. Ella som vill vara Queen över fucking världen, vill vara stark och klara sig själv. Helst inte bry sig om andra eller tänka så mycket på känslor. Men vill ändå att alla andra ska bry sig om henom. 

Denna serie är lite övernaturlig med tanke på febern. Men utöver det är det berättelser om unga på g in i vuxenlivet. Det är så naket, ärligt, känslofyllt och magiskt. Nordins språk är magiskt! En skrattar, rodnar, ryser, känner igen sig och bara dras in i deras liv. Dessutom är kidsen queera och känns realistiska på ett vettigt sätt. 

Som om jag vore fantastisk får fem av fem palmer.