sexualupplysare och bokälskare

Cause everytime your phone rings, baby

Publicerad 2015-06-02 17:33:42 i girls <3,

 
Veckans musiktips: Beatrice Eli. Förutom att hen är halva delen i Sveriges coolaste par, tillsammans med Silvana Imam - så är hen överjävligt talangfull. När Girls släpptes spelade jag den så ofta att personerna jag bodde ihop med till sist blev sura... Hehe. Jag fick till sist lyssningsförbud på låten. Och det kommer väl ske samma sak med denna. Men när jag hittar en ny låt kan jag lyssna om och om igen, och den blir bara bättre för varje gång. Det sker väldigt sällan att jag tröttnar på musik. 
 
Denna låt har allt: rösten, texten, melodin, musiken och känslan. Helvete vad det känns i kroppen när jag lyssnar på denna låt. 
- det här är en sådan där låt som skulle vara magnifik i Gossip Girl. En av alla hundra gånger Chuck och Blair gör slut, fastän en vet att dom kommer att leva lyckliga i alla sina dagar. Ni fattar stämningen, någon har gjort något överjävligt mot den andra och de ska splittras ännu en gång. Och så är det dramatisk stämning. Chuck ringer dit några tjejer och beställer ännu en flaska sprit. Blair kastar ett sorgset ögonkast och går sen för att mata fåglarna i Central Park. 
 
 
 
Och den får mig att tänka på otrohet. Ett av världens jobbigaste ämnen, men så otroligt intressant att diskutera. Och nu tänker jag inte på den nivån som kvällstidningar och skvallerblaskor gör, utan snarare vad det är som händer i hjärnan när en är otrogen mot någon. Vad är det som driver en till att vara otrogen? Vad kopplas om i hjärnan och vilka känslor styr? Och överlag tror ju jag att många skulle må bättre av att leva lite friare utanför hetero/tvåsamhetsboxen, då skulle det nog ske betydligt färre otroheter. Om folk bara tilläts att kasta om relationskonstellationerna lite. Osv. Jag läste en bok om ämnet på semestern och drömde helt galna drömmar efter det. I den boken var det ett gift par där den ena var otrogen för att den misstänkte att den andra var otrogen, men mer om den boken en annan dag. Nu ska jag iväg på fest! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela