min första match

I går kickade mitt nya intresse igång - fotbolls VM! Jag har tidigare sett en match i Rom när vi var där med klassen. Då satt vi på fel sida av arenan i våra matchtröjor och jag minns hur vi mer solade och spanade efter glass. Sen såg jag och pappa en match ute på landet, vi skulle ha "grabb-kväll". Han var jättenervös över att jag kallade det för "grabb-kväll", men glad ändå? Vi drack starköl, åt ölkorv och skålade varje gång någon gjorde mål. Även i repriserna. Sen åt vi bär med grädde och cointreau. 
 
Men nu inför detta VM känner jag att det är dags. Jag är så förbannat trött på att folk rackar ner på folks idrottsprestationer baserat på kön. Eller den plats som "damlag" får kontra "herrlag" i familjesofforna, i media, på arenor och människors medvetande. Hur media framställer de olika idrottarna och rapporterar olika baserat på kön har alltid stört mig. 
- så i år ska jag följa VM!
 
Såg matchen igår mellan Sverige och Nigeria - och det är ju sjukt spännande. Jag kan inte ens hälften av reglerna, men jävlar vilken energi spelarna har. Och så ska jag läsa Moa Svans bok Det riktiga landslaget. Jag har ju alltid gillat Svan som komiker - och kombinationen av vettig komiker med en (förhoppningsvis lättläst!) bok om fotboll, kan bara resultera i succé.