oskyldiga?

 Jag läste en bok av Anne Cassidy under min semestervecka. Tidigare har jag läst några andra av henoms böcker men som tillhör en serie. Men Oskyldiga? är en fristående bok. 
 
För er som inte läst några av Cassidys böcker så kan de beskrivas som typ Kalla Kårar-böckerna. Fast det är lite äldre personer. Böckerna utspelas ofta i London och är ofta skitläskiga. Det är unga människor som råkar ut för saker, blir vittnen till hemska saker eller själva begår brott. Och det beskrivs alltid på ett riktigt obehagligt sätt. 
 
 
Denna bok handlar om två olika par som går i skolan. En får veta att något har hänt för två år sen, och att någon har dött. Samt att dessa fyra personer var med på något sätt. Huvudkaraktären är Ali, en snäll och duktig pluggis som med flit blir tillsammans med en person som ses som "läskig" och "fel". Personen har ett ärr som sträcker sig över halva ansiktet, och stans "bad boy". Det andra paret består av skolans coolaste brud och en kille som är lite lägre på skalan. Dessa fyra hänger, åker runt med en bil och hänger i en skog. 
 
En kväll är det med om att en person försöker ta självmord. Och de bestämmer sig för att bli vän med personen. Samtidigt som en får följa vad som händer med denna "vänskap", får en möta tre av personerna i nutid. När det passerat två år och en av dessa fem är död. 
- jag vill inte spoila för mycket. Men jag skrek rakt ut när en fick veta mer om vad som hade hänt! 
 
Denna bok passar dig som älskar ungdomsböcker, eller dig som är sugen på en läskig bok. Det är en blandning av ungdomsbok och läskig deckare. Och jag ger Oskyldig? 3 av fem palmer.