sexualupplysare och bokälskare

sommarens män

Publicerad 2015-06-22 15:24:09 i böcker, girls <3,

Och utan att tänka på det så bröt jag mitt nyårslöfte om ett kvinnoseparatistiskt kultur-år. Jag bestämde ju mig i vintras för att enbart ägna mig åt queens som skapar och utövar olika slags kultur. Det handlar om filmer och serier som klarar Bechdeltestet, böcker och serier skrivna av queens och musik skriven och framförd av ladies. 
 - för att liksom skippa slentriananvändningen av snubbar som skapar olika saker. 
 
Och jag har hållt löftet helt och hållet. En och annan låt har spelats, men gällande serier, böcker och filmer har jag hållt löftet. Tills nu! Jag kom tillbaka från ett möte och åt lunch 14.30 - så någonstans i blodsockerfallsdimman läste jag både DN´s och SVD´s sommarläsning. Skrivna av män.
 
I år är det Mats Strandbergs "Färjan" i SVD och "Jag är en tjuv" av Jonas Karlsson i DN. Och jag älskar ju bägge dessa författare. Strandbergs chiclit dansade in i mitt hjärta när de kom och Karlsson skriver fullkomligt ljuvligt. Så det blir väl dessa två + Christoffer Carlssons bok som kommer i september som kommer att vara mina litterära frikort?
Mats Strandberg
Jonas Karlsson
Christoffer Carlsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela