Chloé & Nicole

Jag såg första avsnittet av Chloé & Nicole i går, och jag gillar det? Om vi bortser från att 95 % handlar om antingen deras utseende eller vilka märken dom bär - så finns det en annan del av det som jag verkligen gillar. Att dom är unga tjejer som tar plats och kör. Att dom vågar, att dom tar betalt och dom gör saker som dom själva vill, och skiter i vad andra tycker och tänker. Jag kan absolut förstå att kids från 10 och uppåt dyrkar dom! Dom är vackra, fnissiga, glamorösa, bor i Stockholm men reser konstant och dom får arbeta med saker dom själva tycker är roligt. Modelluppdrag, skådespel, podcast och blogg - fyra yrken som folk drömmer om. Och dom får betalt för allt. Självklart är dom idoler för många unga runt om i landet, och dom har tillsammans en halv miljon följare på olika områden. EN HALV MILJON! Det är så otroligt mycket människor. 
 
Men visst, dom är inte i närheten av vad Spice Girls var för mig när jag växte upp, men dom snuddar vid det på något sätt. Dom är unga tjejer, dom tar plats, dom skiter i vad andra tycker och dom bara kör. 
- Den inställningen tänker jag är viktigt och vettig att ge kids. Kanske framförallt den delen av samhället som får lära sig från tidig ålder att dom är mindre värda pga exempelvis kön. Att då ha förebilder som köttar och kör på, känns vettigt. Sen kunde jag givetvis önska att dom typ skippade lite yta och kanske blandade in lite studier osv. Men det kanske kommer i senare avsnitt. Håller tummarna för att mötet med Gudrun Schyman kommer <3! Och jag fattar ju att dom fått mycket med sig pga efternamn, status i samhället, klass och ekonomiska förutsättningar osv. Fast ändå, dom hade lika gärna kunnat leka Gossip Girl på Östermalm och inte gjort något mer än att dricka drinkar och byta klänningar/partners med varandra. Att istället skapa en produkt (dom själva) i form av podd, blogg, reklam osv - och samtidigt peka finger åt äldre (ofta snubbar) som inte tror att dom kan något pga ålder - känns uppfriskande och härligt.
 
Hänger ni med på hur jag tänker? När samhället är så som det ser ut, känns det peppigt med några som går mot alla normer för hur en ung tjej ska uppföra sig och handla. Dessutom började jag titta på Modellflickor, någon av er som har sett den? Jisses vilket märkligt program. Och jag är givetvis fast efter tre minuter.