sexualupplysare och bokälskare

Det allra mest förbjudna

Publicerad 2015-03-12 15:57:00 i böcker, girls <3,

 
Älskade Kerstin <3 Detta är den enda bilden jag har på boken, men ni kan se omslaget och beställa hem den här. På boken balanserar en magisk cupcake från Magnolia Bakery som bestod av chokladcupcake och S´mores som topping. S´mores är marsmallow + smält choklad + kex = himmel. 
 
Men åter till boken, jag har läst delar av den flera gånger i samband med olika kurser. Men denna gång läste jag hela från pärm till pärm. Och sicken diamant! Den handlar om Anna som är mamma och fru - men som hellre vill ligga, lyssna på sina känslor, vara med olika karlar och följa olika känslor. Samtidigt så får vi ta del av Annas mamma som styrt familjen och hur Anna alltid älskat/saknat/behövt sin pappa. Det är hopp mellan uppväxten och pappa-saknad - och livet som mamma/hustru och vilja följa sina känslor och sin kåthet. 
 
En del menar att det finns känslor för pappan och att det är det som är det mest förbjudna? Alternativt att Anna väljer män som liknar pappan för att hen själv saknar/längtar efter sin pappa? Det förekommer några sidor om incestfantasier som jag aldrig riktigt förstod om de var påhittade påhittade, eller påhittade verkliga händelser? 
 
Det jag gillade allra mest med boken är att Anna gör som hen vill, även fast det förväntas av familj, vänner och samhället att hen ska agera och handla på ett visst sätt. Men att Anna bara följer sin egen lust och kåthet. Och att Anna är kåt, vill ligga, vill vara med olika partners och struntar i normer och ideal som råder. 
- och givetvis är jag ju jätteintresserad av hur mycket av Anna som är Kerstin Thorvall själv? Ju mer en läser om Thorvall, desto tydligare går det att se likheter mellan Anna och Thorvall. 
 
Det mest förbjudna får fyra av fem palmer. Läs den om du är pepp på en feministisk, vettig och välskriven bok. puss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela