en ljuvlig kyss

Jag tänker att vi inleder denna grå onsdag med en ljuvlig kyss. Senare i dag ska jag agera tentavakt för en juristtenta för första gången. Intressant med ett nytt jobbuppdrag. Tillbaka till kyssen, ofta träffar jag lärare som tycker att det är svårt att prata om "sånt där". Sånt där kan vara allt från känslor, kondomer till homosexualitet och transfrågor. Ofta brukar dom vilja att vi som är på plats ska "lösa det" åt klassen/skolan. 
 
Mitt spontana tips denna morgon - visa delar ur populärkulturen som visar hbtq-personer och situationer. Sålla bort alla heteronormativ skit och blanda upp det med böcker, filmer, musik och konst som tar upp annat än heterokärlek. Med detta menar jag inte att en klass ska se Brokeback Mountain och sen är "homokärlek" avprickat från listan för den terminen. Utan att kontinuerligt baka in kultur som visar annat än heternormen. Och att då förstå att en gång inte räcker för att det ska vara ok, utan att det ska ske konstant. Samt att en inte alltid behöver eller ska kategorisera böcker, filmer, konst och musik som något utanför normen. Utan ha tema kärlek och läs "Det händer nu", och sen diskutera ämnet kärlek och inte flatkärlek.
 
Och ja, givetvis är Glee ett lysande exempel. Där har en olika könsidentiteter, olika sexuella läggningar, varierande funkisuppsättningar, olika klasser, olika etniciteter och olika religioner. Men förutom Glee så finns det ju mängder, tror nog att jag ska försöka sammanställa någon slags vettig lista. Någon som har tips?