sexualupplysare och bokälskare

En tillfällig lösning

Publicerad 2015-10-15 09:00:00 i böcker, girls <3,


 
Jag har ju läst allt som Denise Rudberg någonsin läst och älskat nästan allt. Ett författarsamarbete Rudberg gjorde för några år sen resulterade i en ganska tafflig roman. Men samarbetet med Hugo Rehnberg är riktigt lyckat. Dom två kan skriva på ett sätt så att en inte märker att det är två som skriver, vilket är viktigt för mig. En del vill ju kunna läsa att det är två olika författare, men jag gillar när språket flätas samman till ett. 
 
I En tillfällig lösning får vi följa Lisen som lever ett lyckligt liv med sin man, ett barn och jobbar som pr-människa. Livet bara flyter på och allt är magiskt, tills det visar sig att mannen är otrogen och gör slut. (En fattar detta bara genom att läsa baksidan på boken, så det är ingen spoiler.)
   Vi får även följa Teddy - en bortskämd jävla rikemanssnorunge som aldrig jobbat en dag. Och som en dag inser att hen festat/shoppat/ätit upp alla pengar. Så Teddy blir vräkt, har inget jobb, inga pengar och vågar inte göra något som kan avslöja sprickorna i fasaden...
 
Lisen och Teddy är då grannar, har egentligen aldrig tyckt om varandra - men ibland vill ju ödet något annat och dom blir vänner. Jag föll aldrig för Teddy som karaktär, utan tyckte att hen var en riktig douche. Men Lisen gillade jag från första sidan. Och jag gillar att dom blev vänner, kunde hänga och finna varandra när livet kaosade. Det är ju något fint med vuxna som kan bli vänner fastän de inte känt varandra hela livet. Att det går att bli vänner även fast en inte har så mycket gemensamt eller jobbar ihop. 
 
Boken är ganska förutsägbar, språket är enkelt och den går snabbt att läsa. Men underhållande och trevlig på något sätt. Perfekt bok att läsa under hösten när himlen är grå, och kommer även passa perfekt framåt sommaren, när den nu kommer nästa gång. 
 
En tillfällig lösning får tre av fem palmer. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela