se dig inte om

Detta är fortsättningen på En andra chans av Anne Cassidy och heter Se dig inte om. I den här boken får vi fortfarande följa JJ som bytt namn till Alice Tully, skaffade partner, jobbad extra och pluggade - men som sedan blev påkommen. I denna bok har hen fått en ny identitet, bytt stad, börjat plugga igen och försöker starta om som Kate Rickman. 
 
En får veta lite mer om vad som hände när hen var ett barn. Och hur denna händelse fortfarande påverkar henom varje dag. Dessutom bryter hen mot en av sina regler efter frisläppningen - och kontaktar den tredje personen som var med den dagen då ett barn blev mördat. 
 
Även fast det är samma historia som upprepas ännu en gång, är det fortfarande intressant. En får ta del av hur Kate raggar upp snubbar bara för en natt och för skojs skull. Hur hen ibland tänker på sin mamma. Men mest om hur svårt det är att gå vidare efter denna handling. 
- och jag vet inte om jag någonsin tagit del av tankar likt dessa? Ur en förövares perspektiv på ett ärligt vis? Det finns väl inte. Inte på detta sätt. 
 
Det som händer i denna bok är att Kate försöker sno en annan persons identitet, och blir ännu en gång avslöjad... Och det är så bra skrivet!! Jag vill att det ska komma fler delar om JJ. 
 
Se dig inte om får tre av fem palmer. 
Rabén & Sjögren
0 kommentarer