Bli volontär för föreningen Storasyster

 
 Hallå! Skulle jag inte jobba på mitt drömjobb 100% så hade jag med glädje sökt detta - Föreningen Storasyster söker volontärer. Och det är sista ansökningsdagen i dag! Här kan du ansöka - göre. Jag har flera vänner och bekanta som arbetar med denna föreningen, och den är så viktig. In på hemsidan och läs mer. Dom finns som stöd för personer som blivit utsatta för sexuella övergrepp och våldtäkt. 

 

Jag har snott följande text från deras hemsida. - detta för att jag själv inte jobbat med dom, så vill inte skriva något som inte stämmer, men samtidigt peppa som fan för att folk ska söka som volontärer. 


Vill du engagera dig tillsammans med Rebecca? Nu söker vi nya volontärer! Skicka in din ansökan senast 30 september.

Vi söker både volontärer med och utan egna erfarenheter av våldtäkt eller sexuella övergrepp. Att få prata med någon som har liknande erfarenheter som en själv är efterfrågat bland våra stödsökande och vi tror att du som har egna bearbetade erfarenheter av våldtäkt eller sexuella övergrepp kan erbjuda en unik form av stöd till dessa personer.

Du ska vara engagerad, vilja arbeta för ett samhälle fritt från sexuellt våld samt kunna lägga ner minst 2 timmar per månad för ideellt arbete. Vi arbetar för mångfald och jämställdhet och välkomnar alla att söka, oavsett kön, ålder och etnicitet. Vi ser gärna fler manliga sökanden!

Du är över 20 år, du ska kunna ta dig till Stockholm för en intervju och senare gå vår volontärutbildning. Föreningen Storasyster har ej möjlighet att stå för reskostnader till och från Stockholm.

Du behöver inte vara bosatt i Stockholm för att engagera dig i verksamheten, vi söker volontärer i hela landet. Vårt kontor ligger dock i Stockholm och i nuläget arrangeras de flesta av våra aktiviteter här, men vår förhoppning är att vartefter vi får fler volontärer utanför Stockholm även kunna ha aktiviteter och starta projekt på andra orter.

Samtliga volontärer som arbetar inom våra stödfunktioner måste genomgå vår grundutbildning som kommer att ges i Stockholm i november 2015. Är du volontär hos Föreningen Storasyster ska du också delta i handledning minst en gång per termin. Handledning kan genomföras på distans om du ej är bosatt i Stockholm.

 

Som volontär kan du:

– Bemanna vår mejljour

– Bemanna vår chattjour

– Leda samtalsgrupper

– Anordna gruppaktiviteter

– Vara chattsyster/chattbror

– Vara medföljande syster/bror

– Stötta vid kontakt med myndigheter

– Sköta webbshoppen och ta fram merch

– Föreläsa

– Utforma material

– Arbeta administrativt

– Arbeta med olika projekt och kampanjer

– Delta vid våra evenemang, manifestationer och demonstrationer

– Bemanna våra sociala medier och informationskanaler

– Söka sponsorer

– Hjälpa till med marknadsföring

– Sprida information om verksamheten