Glaskupan

Jag började läsa denna klassiker under en solig dag i Central Park. Vädret var magiskt, solen sken, jag låg i bara bikini, åt en fantastisk fruktsallad och livet var alldeles ljuvligt. Dessutom så befann jag mig i samma stad som huvudkaraktären Esther Greenwood. Författaren Sylvia Plath gav ut boken under pseudonym och är självbiografisk. Greenwood kommer till Manhattan och ska spendera en månad i staden som aldrig sover, tillsammans med ett gäng andra tjejer i samma ålder som hen själv och de arbetar på en tidning. De får massa gratisgrejer, går på fina fester och bär vackra kläder. 
 
Men Greenwood är inte nöjd med livet. Det är återblickar till gamla flammor och det är ångest inför framtiden. Hen misslyckas med att komma in på en kurs och blir mer och mer deprimerad. 
- och även fast boken stundtals innehåller fraser som är helt fenomenala och meningar skrivna i guld - så blir jag inte berörd. Jag vet inte om det är för att jag älskar New York för mycket eller för att jag aldrig varit i närheten av att uppleva de känslor som Greenwood har, men jag blir inte berörd. Inte ett dugg. 
 
Jag förstår inte om boken innehåller massa dolda budskap, feministiska undertoner eller vad det är med boken som alla dyrket i årtionden. Jag blev mest uttråkad. 
 
Glaskupan får två palmer av fem.