sexualupplysare och bokälskare

queen over the world

Publicerad 2015-09-19 13:20:24 i girls <3,

Inte för att jag är någon drömtydare, men häromnatten drömde jag att Nordea ville boka ett möte med mig, för att diskutera min psykiska hälsa. Eftersom jag alltid betalar in allt försent... Och inte för att det stämmer. Men vi kan säga såhär, jag har sen jag startade mitt företag haft nära kontakt med Skatteverket. Två år i rad har jag fått direktnummer till personer för att jag ska kunna lämna in alla uppgifter korrekt. :)))))
 
Så denna morgon tog jag tag i alla papper och jox som bildat små öar över hela lägenheten, små ångest-öar. Och bara sorterade, fixade och bockade av. Vilket resulterade i detta:
- gjorde sista inbetalningen till Skatteverket gällande deklarationen
- gick med i Unionen + Unionens a-kassa
- ordnade e-faktura till telia
- ordnade mobilt ID
- fixade Swish
- laddade ner Nordea-appen
- sorterade alla papper och satte in i företags/hem-pärmen. 
 
Och nu är allt bara ordnat och klart! Min stolthet över mig själv finner inga gränser! För andra kanske detta är småpotatis eller vardagliga handlingar, men jag har en sådan märklig inställning till ekonomi. Jag vill bara att allt ska funka av sig själv. Sedan jag var 19 år har jag varit fantastisk på att spara och bygga på en buffert, vilket är mitt bästa tips till alla som ingår någon slags relation. Oavsett hur kär en är, så ska en ha buffert att falla tillbaka på ifall det visar sig att drömmen är en jävla knöl. Eller om vill börja plugga eller får sparken eller blir sjuk. En buffert är alltid vettig att ha efter de förutsättningar en lever efter. 
- så att spara och bygga buffert är jag bra på. Men att joxa med allt annat har bara varit ångestfyllt. 
 
Fast det börjar vända nu. Det är också jävligt mäktigt att ha koll på sina pengar. Och det är något häftigt att kunna ha ett eget företag och se pengarna växa där - och veta att jag dragit in varenda krona själv pga utbildningar jag hållit eller texter jag skrivit. 
 
Så nästa ekonomiska steg är att förstå alla appar jag nu laddat ner och börja hänga mer på mina olika konton. Och bli av med den där stressen jag har inför en inloggning. Det låter som en bra plan. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela