Fröken Friman <33

Har du fortfarande timmar kvar av jullovet - se Fröken Friman <3 Jag har börjat se om säsong ett inför att vi ska se säsong tre, och det är så jävla bra. Alla skolkids borde få se detta på skoltid. Det är så viktig historia som inte får glömmas bort. Det är när jag ser serier som dessa som jag inte förstår hur folk inte kan vara feminister. Folk har en tendens att glömma bort all historia och istället fokusera på några enstaka frågor som upprör eller inte känns relevanta för en. När en kan blicka bakåt hundra år och förstå allt som kvinnor gjort. Och fortfarande gör såklart. Så många viktiga frågor för kvinnors rättigheter och för hela samhället som kvinnor kämpat för och fått igenom. 
- självklart är det jävligt mycket kvar att göra. Men en får inte glömma allt som förändrats och som kvinnor fått igenom. I serien nämns saker som rätten att få rösta, rätten att arbeta, rätten till ekonomi, rätten att få bestämma över sig själv, rätten till arv, rätten att få vara jämnbördig andra kvinnor i olika positioner eller för den delen män. 
 
 
Och alla dessa kvinnor som jag ser upp till! Vill föda ett gäng barn och döpa dom till Dagmar, Kinna, Lottie, Alma och Alva <3333 Alla tre säsonger finns på SVT play och så finns det Kvinnorna på Fröken Frimans tid också.  
feminism kvinnokamp kvinnor kvinnors rösträtt
0 kommentarer