In i skogen

 
Jag har precis läst ut en fantastisk bok! Den heter In i skogen av Jean Hegland och är en dystopi som utspelar sig i USA. En samhällskollaps har skett efter år av krig, miljöförstörelse och kris världen över. Mitt i allt befinner sig två systrar med familj i Kalifornien.
 
 
Maten börjar ta slut, människor flyr för sina liv och elen försvinner. Kommunikationen tunnas ut och rykten gör att folk antingen flyr eller stannar kvar - för att överleva. Några säger att det finns el i andra delstater och andra har hört andra rykten om att elen kommer komma tillbaka och stannar därför. I vissa städer sprids en smitta som dödar delar av befolkningen. Allt är osäkert och inget vet när det kommer att vända och bli som vanligt igen. Vad nu vanligt kan vara?
 
Som läsare får en följa systrarna Nell som pluggar för att komma in på Harvard och lillasystern Eva ska bli en berömd ballerina. Samtidigt som deras liv och samhället runt omkring sakta krymper och går i bitar, försöker systrarna upprätthålla gamla mönster och vanor. Hur länge kan en fortsätta plugga till ett intagningsprov när en inte ens vet när elen kommer att komma tillbaka? Eller vad gör en när en inte längre kan dansa till musik?
 
 
Jag gillar ju en del dystopier, men det var något särskilt med den här. Kanske för att det var relationen mellan två systrar, som gjorde att jag ändå kunde känna igen mig? Eller den där ångesten en kan drabbas av ibland som handlar om att samhället är på g att gå åt helvete? Kanske en kombination?
- vissa delar av boken var så pass bra skrivna att det var svårt att ta sig igenom. För det kändes så verklighetstroget? Det fanns inga aliens, varulvar, dödlig feber eller monster - utan allt som skedde i boken var pga människors egna handlingar och dumhet. 
 
Systrarnas relation är så extremt bra skriven och vissa känslor är så vackert beskrivna att jag var tvungen att läsa om. Vanligtvis brukar jag läsa tre-fyra rader åt gången, men för första gången på länge läste jag rad för rad. 
- och kanske bäst av allt - boken ska bli film! Och det är Ellen Page som spelar huvudrollen!! 
 
In i skogen får fem av fem palmer. 
#1 - Lion´s Library

Jag tyckte också fasligt mycket om den här boken :) Den kändes så nära, skrämmande och vacker. Intressant. Och fint skriven!