sexualupplysare och bokälskare

40 constant reader

Publicerad 2016-01-10 20:40:48 i böcker, girls <3,


Jag minns när jag fick min första bok skriven av Linda Skugge av mamma. Det var Men mest av allt vill jag hångla med nån, och jag var fast. Jag dyrkade allt Skugge skrivit och printade ut henoms krönikor i skolbibblan. Här kommer gud och är jävligt förbannad var en gång i tiden min bibel. 

Jag ville så gärna skriva krönikor, missa någon nattbuss och missa en fest och frysa (har ett svagt minne av att jag läst det i någon av Skugges krönikor?) och jag ville ju dödsgärna hångla. 

Jag läste allt, dyrkade allt och ville också känna allt som Skugge gjorde. Fast jag gjorde ju aldrig det. Jag har aldrig blivit sedd som undernärd, jag har inte blivit sviken av vänner och jag fick äntligen hångla i skolavslutningen i nian (med fyra stycken på en kväll dessutom!)! 
- så min vilja att vara och känna som Skugge rann liksom ut i sanden till viss del. Jag kommer ju dock alltid hålla Fittstim varmt om hjärtat. 

Men när jag läser denna bok - så känner jag mig mest korkad och utanför. Jag fattar ungefär hälften av alla litterära referenser och ca noll av alla artister/låtar som nämns. Så att läsa denna bok var som att stå länge på ett mingel med några en inte klickar med och som pratar om personer en inte känner ovanför ens huvud. 

Jag vet inte ens om jag kan ge boken ett betyg för jag fattade inte ens om boken var skriven av Linda Skugge eller "Linda Skugge". Men läs den om du gillar Skugge eller intresserad av korta texter om pr, musik, teater, litteratur och att känna sig missförstådd. Typ. Jag vet inte ens hur jag ska rekommendera boken, så jag lämnar det såhär. Puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela