sexualupplysare och bokälskare

trött är aldrig en komplimang

Publicerad 2016-01-12 09:36:39 i min vardag,

Vill ni ha en ekvation som aldrg går att lösa? Den där om att en ska hinna med att jobba heltid, ha partners, ett socialt liv, träna några gånger i veckan, läsa, laga näringsrik mat, ha ett fantasifullt sexliv, hänga med i vad som händer i samhället - och samtidigt sova 8 timmar om dygnet. 
 
Det går ju inte! Och det är alltid något som måste strykas. I mitt fall är det just nu sömnen. Men jag brukar tänka att en kan klara sig utan bra sömn i några dagar, max en vecka? Så i helgen ska jag sova tio timmar om dygnet. Och det funkar ju just för att jag är medveten om att det är en kort, intensiv period. 
 
 
Men det där med att folk gärna vill berätta att en ser trött ut? Varför gör en så? Ser på en med lite medlidande blick och påpekar att en ser trött/grå/glåmig/helt slut ut. Det hjälper ju faktiskt inte alls. Det får en enbart att känna sig lite mer som Bockstensmannen. Kul. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela