sexualupplysare och bokälskare

De försvunna

Publicerad 2016-03-27 09:00:00 i böcker, girls <3,

Jag har redan nu läst årets bästa deckare, jag bara vet det. Boken heter De försvunna och är skriven av Caroline Eriksson. Tidigare har jag läst Djävulen hjälpte mig av samma författare. Det var den första delen i serien Svenska mord, som var baserat på fallet om Yngsjömordet. 
 
De försvunna är en thriller på 237 sidor - som en absolut inte kan lägga ifrån sig. Helvete vad bra den var. Boken är skriven ur jag-perspektiv och vi får följa Greta. Greta är ute på ett landställe tillsammans med sin man Alex och barnet Smilla. De åker båt ut till en ö, och plötsligt är Alex och Smilla borta. Greta försöker att inte få panik, men vet inte heller hur hon ska hantera att dom är borta? - ångesten, nervositeten och hysterin är så jävla bra beskrivet att jag kom på mig själv att andas högt?! 
 
 
SPRÅKET ÄR BRILJANT! Jag vet inte hur jag ska förklara det på annat sätt. Men ni vet när en läser erotiska noveller, och känner hur andningen stiger i takt med att personerna i novellen börjar knulla. Typ så var det när jag läste denna bok. Förutom att jag blev stressad, ångestfylld och nervös - istället för kåt. En liksom följer med Greta i varje steg och i varje tanke. Oerhört bra beskrivet. 
 
Samtidigt får en tillbakabklickar till när Alex och Greta träffas. Samt lite glimtar från Gretas barndom. Och hur detta sen flätas samman med nutiden och saker som sker nu... Skriver jag mer nu kommer jag att spoila hela boken. Men jag kan säga så mycket som så att jag hade hög puls till sista sidan. Och när jag läst klart boken ville jag att alla i min omgivningen ska läsa den. Slutscenen är så fantastisk!! Jag kände att det gick från deckare till en mer feministisk vinkel <33
 
Kan alla jag känner bara läsa denna bok så har vi bokklubb? De försvunna får fem av fem palmer <33

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela