Sveket, Mötet och Krisen


Ok, jag har läst den mest ljuvliga triologin någonsin. Alla som följde Skilda Världar slaviskt, räck upp en hand! Och nu har jag läst böckerna!! Jag rotade fram den första delen i serien när jag var hos mamma sist - och det är så sjukt att läsa om människor en känt via en serie. Jag minns ju hur allas hus såg ut, hur dom var klädda, hur dom pratade, hur dom bråkade och hur dom betedde sig. Jag minns ju allt det där - och nu har jag fått uppleva det ännu bättre via bok! Alla tre böcker är skrivna av Tomas Blom. 
 
Sveket: 
Första boken i serien och den utspelar sig 20 år innan tv-serien börjar. Vi får veta hur Rebecka och Matti träffas och följer deras relation. Varför dom ens blev kära, hur dom blev gravida och vad som hände. De bor hemma hos Lillemor, ovanpå Blå Valvet. Det blir snabbt tydligt att Rebecka bär på massa hemligheter och att Matti mest är löjligt kär. Rebecka är också kär, men vill egentligen ha något mer. Rebecka vill ha pengar och makt. Något som Matti inte kan ge... Så efter att Rebecka fött fram tvillingarna Alexandra och Daniel sticker Rebecka med ett av barnen... 
 
Mötet: 
I andra boken  har det gått tjugo år och det är dags för Daniel och Sandras födelsedagar. Daniel har levt med Lillemor i fem år och sen hos Matti som nu är gift med Karin. Tillsammans har dom även Micke och Stina. Sandra har växt upp med Rebecka som gift om sig med Harald som hade Tom sedan tidigare. Sandra lever i en överklassfamilj och Daniel lever i någon slags random standard där dom klarar sig men inte har mer än så. 
Sandra har precis kommit hem efter ett år i Paris när hon och Daniel möts av en slump på Centan. Och sen sker massa möten igen - och dom blir kära. 
   Lillemor fattar att dom är varandras syskon snabbast av alla. Som berättar för Daniel innan dom hunnit ligga... Men Daniel börjar arbeta hos familjen, först i deras stall och sen som Haralds springpojke. Mot slutet av boken börjar både Sandra och Daniel att känna sig dåliga...
 
Krisen:
Förutom Sandras och Daniels familjer lär vi även känna Ylva med barnen Lukas och Nora <3 Min favoritfamilj!! Lukas lever i garderoben och har en affär med Toms chef Sebastian. Samtidigt som Rebecka gång på gång försöker få ihop Lukas och Sandra. Daniel berättar för Sandra att de är syskon när Sandra ligger inne på sjukhus för leukemi. Rebecka har då vetat om ett tag att de är syskon och dessutom vetat om att de haft en affär samt försökt stöta på sin egen son... Dessutom hinner Rebecka inleda en affär med Matti, bakom ryggen på Karin. Micke gör sin flickvän Anna på smällen och bor i ett soprum i några veckor. Stinas pojkvän Andreas åker in för mord i två år. Sofie och Tom är ett par. 
 
Och det hela slutar med att Daniel och Sandra inser att dom inte längre kan stå emot varandra - även fast dom vet att dom är syskon. Och dom ger efter. Dom möts i en kyss, som bror och syster. Och ja, givetvis måste dom ju haft sex! 
 
Som ni fattar går det inte att sammanfatta dessa böcker! För det är så mycket mer än bara några böcker. Detta var ju en av världens bästa tv-serier!! Med så många märkliga karaktärer, otrohetsaffärer, sviniga personer, tårar, kärlek, klass och kaos. Och lite hbtq mitt i allt! 
 
Och bäst av allt - min kollega var huvudredaktör för serien under några år och har skrivit dialogerna!! Så nästa steg är att börja se serien och sen pumpa kollegan på all bakgrundsinfo om skådisarna <33 

Sveket, Mötet och Krisen får fyra av fem palmer.