Hedwig and the angry inch

Donnan fick i alla hjärtans dag-present biljetter till Hedwig and the angry inch - och i lördags var det dags! Huvudrollen spelas av Ola Salo, som var genial! Den andra huvudrollen spelades av Lisa Stadell med den vackraste och mäktigaste rösten jag hört. Nog för att jag dyrkat Ola i 15 år, men Stadell var snäppet bättre. 

Showen handlar om Hansel som är växer upp i Östberlin. Hansel blir kär i en amerikansk soldat som vill ta med Hansel till USA. Hansel genomgår en könskorrigering och tar sin mors namn, Hedwig. I USA blir Hedwig dumpad, men snabbt kär i Tommy Gnosis. De skriver musik och blir kära. Tommy gör slut när han upptäcker Hedwigs operation. 

Jag fattar inte hur dom lyckas pressa in så mycket trans, sexualitet, kärlek, sorg, skämt om avsugningar, politik och identitet på 2 timmar?! Plus musik! Det var helt fantastiskt och bland det mäktigaste jag sett<333


Halvvägs in fick jag dock megaont i magen, så istället för en middag på stan låg jag nerbäddad innan klockan 19.00. Däremellan hann jag asböla på offentlig plats pga smärta, halvt svimma på ringens toa och tro att jag skulle spy/bajsa ner mig. Är inte kroppen märklig ibland? Gå från 100 till -10 på någon minut.
- obs: det fina med denna historia var ett ungt tjejgäng som kom fram för att kolla hur jag mådde. Jag asbölade och E ringde en taxi. Fan vad fina ni var<3 Tjejer är fan bäst! 
Göta Lejon
0 kommentarer