sexualupplysare och bokälskare

regn och åska

Publicerad 2016-05-04 09:00:00 i böcker, hbtqi,

Jag har läst en alldeles ljuvlig bok som heter Regn och åska. Den är skriven av Håkan Lindquist. Titeln kommer från de två huvudkaraktärerna: Rein och Oskar, som kan uttalas som regn och åska på olika språk. 
 
Oskar befinner sig i Tallinn på semester med sin mamma när han får syn på Rein. Dom blir blixtförälskade och umgås resten av Oskars tid i Tallinn. Sen åker Oskar hem till Visby. Han kommer ut för sina vänner och skriver långa kärleksbrev till Rein. Och de båda räknar ner minuterna tills de ska få träffas igen. 
 
Boken utspelar sig under några veckor? Men några minuter kan beskrivas över flera sidor. Lindquist kan verkligen beskriva känslorna som kan uppstå när en är förälskad, kåt, livrädd och överlycklig på samma gång. Jag tycker väldigt mycket om Lindquist språk. Allt är väldigt fint beskrivet. Sexscenerna är också väldigt rara. 
 
Det här skulle vara en bok som kids i högstadiet fick läsa. För att få ett bredare perspektiv på kärlek, förälskelse och första gången alla dessa känslor uppstår. Regn och åska får tre av fem palmer. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela