Harry Potter och det fördömda barnet

Jag har varit ganska skeptisk till denna bok från allra första början. Harry Potter och det fördömda barnet. Del I och II är skriven av älskade J. K. Rowling <333 Dvs mamman/författaren till alla fantastiska böcker om Harry Potter <33333 Boken ges ut hos Rabén & Sjögren. 
 
Det kändes ok att det skulle bli en pjäs och jag är peppad på filmen Magiska vidunder och var man hittar dom. Men att manuset skulle släppas kändes lite märkligt, men som jag förstått det går pengarna till välgörenhet = godkänt. Att väcka Harry Potter och hans vänner till liv efter så många år, göra dom äldre, lägga till kids och sen att eventuellt Voldemort är tillbaka?!! Det kändes bara för mycket. 
 
Och det var det. I början är Harry bitter, 37 år gammal och har slutat äta socker... Harry, Hermione, Ron och Ginny kändes så gamla och förnuftiga? Och Albus var en trulig unge som blev kompis med Draco Malfoys son Scorpius - det hela kändes som ett dåligt kapitel fan fiction. 
 
Men sen börjar det hända saker när Albus och Scorpius bestämmer sig för att resa i tiden. Ni som läst dom tidigare böckerna vet ju att en lätt kan phucka upp saker när en reser i tiden. Om en gör något kan det få konsekvenser som påverkar resten av världen osv. Och dom delarna är ju väldigt spännande, samt hur deras äventyr tvingar Harry, Draco, Hermione och Ginny att samarbeta och hänga. 
- sen händer massa andra saker som jag inte kan skriva utan att avslöja något. Som ni vet slutar alla böcker om Harry alltid lyckligt, så gör även denna :´)))))
 
Det tog ett tag/några hundra sidor innan jag tyckte om boken. Det är absolut inte den bästa, men det är nog svårt med tanke på att det är ett teatermanus och inte en riktig bok. Albus och Scorpius hann växa och det var ljuvligt att vara tillbaka på Hogwarts <3 Harry Potter och det fördömda barnet. Del I och II får tre av fem palmer. 
Rabén & Sjögren
2 kommentarer
Krister

Lägre livslängd för män,
nästan bara män som dör i arbetsplatsolyckor
och betydligt fler män tar livet av sig än kvinnor.
Jämställt?

Fuck u "Krister"

Du kan ba knipa käft.