Kvinnan på tåget

Jag såg trailern till denna film när jag, Emelie och Filip var på bio senast. Och jag gillar ju att läsa boken innan jag ser filmen. Kvinnan på tåget kan vara den sista boken som var hypad när jag var kvar på PS? Jag minns att B var eld och lågor över boken, och som alltid brukar jag gärna läsa hypade böcker ett par år efer alla andra. Boken är skriven av Paula Hawkins och ges ut av Massolit förlag
 
Rachel Watson är bokens huvudkaraktär, som är arbetslös sen några månader tillbaka, dricker för mycket och inte kommit över sitt ex, Tom. Hon ljuger för sin kombo och låtsas åka till jobbet varje dag och passar då på att titta på huset hon bodde i förr samt ett annat närliggande hus. Ibland kan hon se en kvinna och en man, och hon föreställer sig hur deras liv är tillsammans. 
 
En dag försvinner kvinnan som hon betraktar från tåget, och Rachel känner att hon kan hjälpa till. Hon sitter på information som hon tror är viktig för polisen. Hon lägger sig i, dricker för mycket, stalker sitt ex och hans nya familj. Men vill samtidigt bara göra gott för sig. 
Varje kapitel utgår från antingen Rachel, Anna (Toms nya fru) och Megan (kvinnan som försvunnit), vilket verkligen berikar historien. OBS: var noga med att kolla datumen som nämns i varje kapitel, annars kan en bli väldigt förvirrad...
 
Det är en snabb pusseldeckare med mycket vändningar och ofta har en inte aningen om något alls. Jag kunde lista ut vissa grejer, men det kan jag inte spoila här såklart. Om en gillar deckare med snabbt språk, korta kapitel och olika spår som flätas samman - då är det en deckare för dig! 
 
Och bästa av allt: jag älskar hur Rachel beskrivs. Det är stundtals riktigt plågsamt att läsa om hennes alkholism. Det är tärande att som läsare följa med i hennes baksmällor, ångestkänslor, sorg, förvirring och självhat. Scenerna när hon stalkar sitt ex är riktigt vidriga och bra beskrivna. Och det är riktigt bra porträtterat hur andra människor ser Rachel. Hur alla misstror, föraktar, förnedrar och ogillar henne för att hon är en kvinna som är alkholist. 
- jag har nog inte läst något liknande där en man blir lika äcklat behandlad? Så det var riktigt intressant att läsa om Rachels egna tankar om sin alkholism och hur andra betraktar henne. 
 
Kvinnan på tåget får fem av fem palmer. 
 Författaren Paula Hawkins ombord på ett tåg :))) 
 
Och här är trailern till filmen :))
Massolit Förlag
0 kommentarer