Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske

Emmy Abrahamsons bok Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske har jag kollat på flera gånger i butiker, bokbloggar och bibliotek. Den ges ut av Månpocket. Jag hittade den i bokhyllan i Thailand och ägnade några timmar åt att läsa ut den. 
 
Den hade fått väldigt mycket fina och roliga kommentarer och det stod att den skulle vara väldigt, väldigt rolig. Tyvärr var det inte min typ av humor. Den var rolig, men inte skrek-skratta-rakt-ut-rolig. Jag skrattade högt en gång, resten av boken förstod jag när det skulle vara roligt men att det inte var min typ av humor. 
 
Boken handlar om Julia som är svensk och arbetar som engelskalärare i Wien, hon blev kvar där efter att en relation tagit slut. Hon arbetar, arbetar, arbetar och hänger med sin katt. Hon har sina kollegor och några vänner som hon egentligen inte gillar så mycket. Tills hon träffar Ben som är hemlös. Han är från Kanada och har rest runt i världen. Dom faller ganska direkt för varandra vilket krockar för Julia. Ben har ju ingen utbildning, inget hem, inga direkta/normativa livsplaner - det är många frågor som dyker upp hos Julia som blandas samman med vad hon tror att folk förväntar sig. Hur kan en liksom vara tillsammans med någon som inte har något hem? Är det kärlek eller blir hon utnyttjad? Det är allvarliga frågor, normer och roliga scener i en härlig röra. Det intressanta och nya var att läsa om hemlöshet på det här sättet. Jag hade gärna läst fler böcker om paret. 
 
Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske får två av fem palmer.  
 
Författaren Emmy Abrahamson, fotograf Jenny Bäcklin och bilden är snodd här
Månpocket hemlöshet
0 kommentarer