Sjöjungfrun

Jag har läst Camilla Läckbergs sjätte bok Sjöjungfrun. Månpocket ger ut dom och här kan du läsa om bok ett, bok två, bok tre, bok fyra och bok fem. Mer än hälften klara nu! 
 
I den sjätte boken är det Erica Falcks kompis som är i fokus, han har precis debuterat med sin bok Sjöjungfrun. Han och några till får gåtfulla och ibland hotfulla meddelanden som bara dom förstår. En av dom har varit försvunnen i några månader och hittas slutligen död. Och det tar ganska lång tid innan polisen Patrik och hans kollegor förstår att det finns ett samband mellan dessa personer. Mycket är tack vare att den Falck som nu är höggravid med tvillingar ville veta vad som hänt sin vän. I den här boken kan jag ändå ha någon slags förståelse att Falck lägger sig i, hittar på egna upptåg och gör en egen undersökning. Nu gäller det ju en nära vän till henne som är i fara, men i dom andra böckerna är det ju främlingar där hon bara är nyfiken eller behöver stoff till sina böcker. 
 
En annan del av historien som jag verkligen gillar är att chefen Mellberg har träffat någon och att han verkligen växer som människa och som karaktär. Dessutom är det med ett flat-par även i denna bok. Och till skillnad från en annan bok där båda flatorna hade "Praktiska frisyrer" och blev läst som män, är det inte alls så i denna bok. Läckberg kan alltså skriva om flator som inte är stereotypa ur ett heteroperspektiv, haha. 
 
Även i denna bok är det saker som "slipper undan i minnet" och det sker flera personer. Som att alla poliser i Tanumhed drabbats av någon lätt hjärnskada. Dock gillar jag denna bok lite mer än dom andra. Inte enbart för att jag knäckte själva deckar-nöten på typ två sekunder som beskrevs först när det var tre sidor kvar, men kanske mer för att jag kan förstå Falck i denna bok? Om någon av mina vänner fick hem hotbrev skulle jag också vilja ta reda på vad som hänt till varje pris. Kanske inte när jag var höggravid, men men. 
 
Sjöjungfrun får tre av fem palmer. 
 
Caro tipsar Fjällbacka Månpocket deckare
0 kommentarer