Orkidépojken

Jag har känt till Helena Dahlgren i flera år och har läst massa om hennes andra bok Orkidépojken som ges ut av Lava förlag. Jag har tänkt att läsa debuten 100 hemskaste, men har inte vågat haha. 
 
Boken handlar om Hanna och Zeb som växer upp i Tyresö, faktiskt i närheten av syrrans gamla lägenhet så jag kände igen några av gatorna som nämndes. Och det är så otroligt mycket popkulturella referenser! Så mycket att jag blev stressad? För jag visste liksom inte om det var meningar ur låtar, filmer, böcker eller om det var karaktärernas tankar eller om det var snodda meningar som karaktärerna använde med flit eller inte. Jag visste liksom inte hur mycket som var karaktärerna eller vad som var popkulturella referenser? 
 
Förutom att dom hänger på Patricia, super och planerar flytt till London så jobbar dom på en kyrkogård och festar mycket. Hanna är en härlig karaktär som liksom vet att hon är en udda person, men som omfamnat det på något sätt. Både hon och Zeb lever på tanken om att de snart slipper Tyresö och bor i London där det riktiga livet kan starta. Och de läser en blogg, skriven av Orkidépojken. Som handlar om blommor men egentligen något annat. Dessutom försvinner en tjej från deras område och plötsligt är Hanna mitt i allt. 
 
Helt ärligt kände jag att boken var alldeles för kort. Jag var stressad under hela läsningen för jag kände efter några sidor att jag inte fattade hur någon skulle kunna få ihop något på dom här sidorna. Och jag kände att jag missade saker, eller så fanns dom sakerna inte med. Jag hade velat ha fler sidor, mer om Hanna, mer om Lina, mer mysterier och fler ord. Så jag tyckte om boken, men ville ha mer. Jag förstod inte riktigt allt det mystiska, jag förstod inte alla referenser och jag tycker det gick för snabbt och var för kort. 
 
Gillar du mystiska böcker - gå loss! Språket är bra, du kommer fastna direkt och kommer inte kunna sluta läsa. Och det är stundtals läskigt, vilket jag verkligen gillade. Men det var för kort för min smak. Orkidépojken får tre av fem palmer.  
 
Författare Helena Dahlgren. Fotograf Severus Tenenbaum 
Lava förlag
0 kommentarer