Utan att släppa taget

Jag har fått läsa årets julbok: Utan att släppa taget av Denise Rudberg och Hugo Rehnberg. Det är Lind & Co som ger ut den -  tusen tack! 
 
Precis som deras andra böcker får vi följa två personer, och i den här boken handlar det om Agnes och Simon. Dom tillhör samma kompisgäng som känt varandra i evigheter och nu ska dom fira jul tillsammans på en stor gård. Agnes ska fira första julen utan sitt barn, vilket beskrivs väldigt fint. Boken är bara drygt 200 sidor, så jag fick inget grepp om övriga karaktärer. Men det är en kusiner till Agnes och lite olika parkonstellationer. Simon är ganska osympatisk. Ständigt pank, ocharmig, kan inte behålla en relation och som tar lite för enkelt på det mesta samtidigt som han är störig. Och jag fick inga direkta känslor för honom? Även fast det händer olika saker så blev jag inte berörd av honom på något sätt. Kanske för att han bara var så douchig genomgående. 
 
Dom befinner sig på gården och mycket hinner hända på några få dagar. Hemligheter, otrohet, gamla kärlekar, utpressning, skönhetsoperationer, stora mängder alkohol, sex och en del nostalgitrippar. Och jag tycker det är tråkigt att boken var så kort. Jag hade gärna hängt med det här gänget utspritt över en triologi, för jag fick lite känslor för några av karaktärerna, men jag hade behövt mer. Det kunde droppas vettiga repliker, intressanta karaktärsdrag och händelser som jag absolut ville veta mer om. Men som bara försvinner efter några få meningar. Jag som egentligen inte gillar långa böcker hade velat ha minst 100 sidor till eller två böcker till. Nu blev det stressat och ganska ytligt. Tyvärr! För jag har alltid älskat Rudbergs chiclit och deckarna om Marianne Jidhoff tillhör ju mina favoriter! Men den här var inte min kopp te. 
 
Om du gillar lättsmälta böcker med bra dialoger, dyra detaljer och vill få bra avkoppling för hjärnan - då kan jag verkligen rekommendera den här boken till dig! Och själv tänker jag hålla tummarna för att det kommer en till bok om Agnes och Theo <3 Utan att släppa taget får tre av fem palmer.  
 
Fotograf: Christopher Hunt
Lind & Co chic lit julbok
0 kommentarer