You had me at Hello

Åhh!! Den här boken är så ljuvlig! Jag har läst "Det är inte jag, det är du" av Mhairi McFarlane förut och älskade den!! Som jag fattar det är You had me at Hello första boken av McFarlane och ges ut av Massolit förlag. 
 
Jag minns att jag fortfarande arbetade på PS när den här boken kom och att jag väntade på översättningen. Jag hittade den på biblan samma vecka som jag fick pesten, så då hamnade den överst i högen. Den är 400 sidor lång, men så värd att ta sig igenom. Språket flyter på och en vill bara läsa ett kapitel till och ett till och ett till. 
 
 
Rachel har varit tillsammans med Rhys i 13 år, när de planerar bröllopet inser Rachel hur olika dom egentligen är och gör slut. Från att inte kunna välja lokal, bröllopslåt eller tema så lämnar hon Rhys där och då. Strax efter detta får hon veta att hennes gamla bästis Ben flyttat tillbaka till Manchester. Ben och Rachel pluggade ihop och var bästa vänner i tre år, en sak hände och dom har inte setts på tio år. Så nu är Rachel nybliven singel och ser till att träffa Ben igen. Och dom tar upp sin vänskap på nytt...
 
Jaja, det går såklart att förespå ganska mycket - men det gör inget! Jag älskade den här boken!! Jag älskar att följa Rachel i hennes tankar om att faktiskt våga lämna en relation där hon inte är riktigt lycklig och där allt inte känns hundra. Visst blir många arga och besvikna på henne, men jag gillar att hon lyssnar på sin magkänsla och gör det som känns mest rätt för henne. (som ni förstår kände jag mycket för Rachel <3) Hon arbetar som journalist och ägnar sina dagar åt att sitta på rättegångar. På fritiden hänger hon med sitt kompisgäng som beskrivs så himla härligt. Jag skulle älska att se denna bok som film :))))
 
Det är krispigt och ljuvligt att läsa om hur Rachel och Ben ska börja hänga efter tio år och sakta få veta vad som hände för tio år sen, hur deras vänskap skapades och varför dom inte setts på så många år. Och det är fint att få se en relation blomma upp igen. 
 
Det är något med McFarlanes språk som gör att jag känner otroligt mycket för dessa karaktärer. Jag vill veta hur Rachel mår, jag vill veta hur det känns att träffa någon efter tio år jag vill veta allt om allas tankar och känslor. Jag kommer på mig själv att bry mig? Då är det riktigt, riktigt bra skrivet när jag inte bara blir underhållen för en stund utan faktiskt känner saker för påhittade karaktärer. 
 
Om du gillar smarta chiclits där fokus inte är på märkeskläder eller flashiga gator, utan istället utspelar sig i Manchester och får dig att känna saker - läs You had me at Hello! Om du vill ha en vettig bok om relationer som skapar tankar, låna den på närmsta biblo. Boken får fyra av fem palmer <3
 
 
 
Manchester Massolit Förlag chic lit
0 kommentarer