Ingen normal står i regnet och sjunger

Åhh!! Jag har läst en så jävla bra bok att det inte är klokt. Den heter Ingen normal står i regnet och sjunger och är skriven av Sara Ohlsson. Det är fantastiska Gilla böcker som ger ut den. Jag älskar ju i princip allt som dom ger ut. Eller allt jag läst av dom har varit fantastiskt. <33
 
Jag läste Ohlssons tidigare bok Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag direkt när den kom ut och ÄLSKADE den! Och ni vet ju hur jag funkar, har jag läst en magisk bok av en författare är jag alltid rädd att kommande bok ska vara mindre bra. Den här gången orkade jag inte vänta flera år med att ta reda på det. Jag hittade den på biblo i lördags och lånade den direkt. 
 
Håll i hatten! Vilken jävla bok! Den handlar om Ella och Charlie som har varit bästa kompisar hela livet och är som syskon. Redan där älskar jag att en flicka och en pojke kan vara vänner utan att det finns någon sexuell spänning eller förväntningar på deras relation, för så är det ju i 99 % av alla böcker. 
 
Ella bor med sin pappa, träffar sin mamma ytterst sporadiskt eftersom hon lämnat familjen och skaffat en ny familj - vilket är väldigt ovanligt att någon ens tar med det. Hon går på gymnasiet och börjar lägga märke till olika skillnader i samhället som visar sig på individnivå i hennes klass. Det kan vara så enkelt som att vem som ska skriva rent en gemensam uppgift till vem som kommer först vid ett ligg. 
Ella och Charlie hänger så ofta de bara kan tills Charlie träffar Niki. Ella tycker om att supa och är ganska bra på det. Hon blir för full ibland, fyllehånglar, har sex när hon känner för det och har riktigt kul. Hon börjar hänga med Svante, men kan ibland känna att allt inte är helt rätt. Allt blir krångligare såklart när Ella och Niki fattar att dom är kära i varandra. Dnanana. 
 
Upplägget har en kanske läst om förut, hur en person kommer mellan två bästisar. Men det är så jävla mycket mer med denna historia. Det är fylla som beskrivs genialt, onanihistorier, mensfläckar och tjejer som står upp mot killar som bara lärt sig vara as pga patriarkatet. Det är ju något visst med unga män/alla män som vet om att patriarkatet existerar, men som ändra trivs ganska bra med det och flyter med? Dom när ju nästan vidrigare än dom som ännu inte är upplysta. 
 
Hursomhelst, jag älskar Ella. Hur hon har sex, hur hon tänker kring vänskap och kärlek. Hur okomplicerat både hennes och Nikis sexualitet framställs. Det är genialt. Och Ohlssons språk är så jävla bra. Det finns få författare som jag älskar och ser upp till så mycket som Ohlsson. Hon har lyckats baka in så mycket realistiska känslor och händelser. Jag bara längtar efter nästa bok och nästa efter det. Ohlsson är en jävla stjärna! <333
 
Ingen normal står i regnet och sjunger får 6 av 5 palmer. 
Författare Sara Ohlsson, fotot är taget av Annika Goldhammar. Snott här. 
Gilla Böcker Lilla Piratförlaget bisexuell kärlek bisexuella onani
0 kommentarer