Lesbisk bokklubb: rent spel

I onsdags var det dags för min andra träff med Lesbisk bokklubb. Upplägget är detta: vi läser bara böcker som innehåller lesbiska. Kan vara kärlek, sex, drömmar, fantasier. Men det övergripande temat är lesbiska böcker. Och bland vi som läser är majoriteten typ lesbiska? Obs: min uppfattning!

 
Januaris bok: Rent spel av Tove Jansson. Och det är så intressant att höra vad andra tycker om samma bok som en själv läst. Speciellt när en inte tyckte att den var så bra själv. Det är lika märkligt som häftigt hur olika personer kan läsa en och samma  bok eller text, och ha helt skilda uppfattningar om vad den handlar om. Att en kan läsa av karaktärer, underliggande toner, händelser och annat på helt olika sätt. 
 
Jag kan visserligen tillägga att jag fick en annan bild av boken när jag förstod att boken handlade om Tove Jansson själv och hennes relation med Tuulikki Pietilä, det visste jag ju inte innan.  Och det känns lite mer rimligt när en läser detta om Finland och homosexualitet på wikipedia: Homosexualitet avkriminaliserades i Finland först 1971 och klassades till 1981 som sjukdom. Fram till 1999 fanns i Finland en censur mot spridning av skrifter med homosexuellt innehåll.
 
 
Oavsett vad jag tycker om boken så är det väldigt roligt och givande att hänga med ett gäng och diskutera litteratur, lesbiskhet och annat. Tänk att år 2017 då jag upprätthöll min medverkan i en bokklubb <3 
Lesbisk bokklubb flatböcker
0 kommentarer